Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
Ultima etapă în Divizia A1 la volei masculinSportPictures.eu
28 Feb 2014

Ultima etapă în Divizia A1 la volei masculin

Anunţată integral pentru sâmbătă, 1 martie, ultima etapă a sezonului regulat la volei masculin în Divizia A1, a suferit o modificare în privinţa meciului dintre Arcada Galaţi şi VCM Piatra Neamţ.

Partida s-a jucat mai devreme cu două zile (joi, 27 feb.) şi s-a încheiat cu victoria gazdelor în trei seturi foarte disputate, cu desprinderi la limită:

Arcada Galaţi - VCM LPS Piatra Neamţ 3:0 (25:23, 26:24, 28:26).

Chiar şi cu această victorie, Arcada stă pe locul 7, iar VCM Piatra Neamţ nu mai poate schimba locul 9.

Iată şi celelalte meciuri ale zilei de 1 martie:

  • Universitatea Cluj - CVM Tomis Constanţa (ora 11.00)
  • Ştiinţa Explorări Baia Mare - SCM U. Craiova (ora 17.00)
  • Unirea Dej - Dinamo Bucureşti (ora 17.00)
  • Phoenix Şimleul Silvaniei - CSM Agronomia Bucureşti (ora 18.00)
  • CSVM Zalău stă.

Federaţia Română de Volei a decis ca devansarea primului meci să fie corelată cu o partidă-restanţă, pentru a ajuta finalizarea tuturor meciurilor de campionat în acest weekend. Astfel, restanţa din etapa a 15-a a Diviziei A1 la volei masculin CSVM Zalău - VCM LPS Piatra Neamţ se joacă sâmbătă 1 martie, de la ora 18.00. Asta înseamnă că CSVM Zalău nu stă.

Pentru a rămâne pe locul doi, U Craiova trebuie să bată la Baia Mare. Daca oltenii pierd şi CSVM Zalău ia trei puncte acasă (pare firesc), sălăjenii saltă ei pe locul doi. Pentru locurile 4-5 se luptă de la distanţă Ştiinţa Baia Mare şi Dinamo. De ce este important locul doi, rezultă din regulamentul FRV pentru faza următoare:

Sistemul de desfăşurare al Diviziei A1 la volei masculin, după sezonul regulat, va fi cu play-off şi play-out. Echipele care vor încheia pe locurile 1, 2 şi 11 nu vor juca în primul tur din play-off, care programează meciurile 3-6, 4-5, 7-10 şi 8-9.

Din turul secund, play-off-ul se desfăşoară la fel ca în sezonul trecut: locul 1 cu învingătoarea meciului 4-5 şi locul 2 cu  învingătoarea meciului 3-6 (turneul locurilor 1-4); învinsele meciurilor 3-6 şi 4-5 plus învingătoarele meciurilor 7-10 şi 8-9 vor juca în turneul locurilor 5-8.

Împerecherea din play-out este locul 11 cu învinsa din 8-9, învinsa disputei 7-10 urmînd să intre deja în vacanţă, la mijlocul lunii martie.

Alte știri din Volei