Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
UTA revine incredibil și se califică pentru barajCiprian Petcut / SportPictures.eu
04 Iun 2016

UTA revine incredibil și se califică pentru baraj

După ce a pierdut cu 3-1 meciul tur din deplasare, UTA Bătrâna Doamnă a câștigat cu 4-1 (2-0) meciul de la Arad cu Dunărea Călărași și s-a calificat pentru barajul în care va întâlni pe 8 şi 12 iunie FC Voluntari pentru un loc în Liga 1.

Partida a avut o desfășurare dramatică, gazdele fiind în postură de calificate după ce conduceau cu 2-0 după puțin mai mult de jumătate de oră de joc prin golurile înscrise de Denis Man în minutul 17 și de șeptarul  Curtuiuș în minutul 34. El a fost la originea primului gol după ce a preluat dintre fundașii călărășeni o minge lungă aruncată de căpitanul Botiș, șutul său a fost respins de Lungu până la Man care a reluat în poarta goală. Golul al doilea al partidei l-a marcat cu o lovitură de cap în urma unei centrări perfecte a lui Strătilă, declanșând fiesta în tribuna populată până la refuz de fanii Bătrânei Doamne. Tot el putea duce scorul la 3-0 în minutul 39, dar Lungu și-a făcut datoria și l-a blocat.

După pauză, călărășenii au devenit mai incisivi și puteau reduce diferența de pe tabelă în trei rânduri prin același Valentin Alexandru în interval de 15 minute, dar totul se schimbă în minutul 73 când Alexandru Manea este eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene și arădenii rămân în 10. Cu toate acestea, Ciprian Rus duce scorul la 3-0 în minutul 75 după o fază în care din trei pase cel intrat de aproape 10 minute în joc l-a executat pe Lungu cu un șut din unghi din interiorul careului. Călărășenii nu au capitulat și au reușit golul ce i-a dus în prelungiri prin nou-intratul Balint în minutul 80. Conturile puteau fi încheiate de Valentin Alexandru în minutul 87, a cărui reluare din 4 metri a trecut incredibil peste poarta apărată de Miron.

Golul calificării a venit pentru arădeni în minutul 99, același Ciprian Rus încheind o acțiune personală cu un șut din afara careului ce a mușcat pământul și a sărit dintr-un dâmb în plasa porții călărășene, făcând inutilă intervenția lui Lungu.

UTA – Dunărea Călărași 4-1 (2-0, 3-1) și arădenii se califică cu 5-4 la scorul general.

 

UTA Bătrâna Doamnă (antrenor Roland Nagy): Bg. Miron - Al. Manea, Botiş, Gligor, Burlă - Strătilă (min. 77 D. Covaci), Chindriş, I. Tănase (min. 70 Jorza), D. Copil - D. Man, Curtuiuş (min. 61 Ciprian Rus)

Dunărea Călărași (antrenor Adrian Mihalcea): C. Lungu - Ţenea (min. 72 Săftescu), Bumbac (min. 46 S. Matei), M. Popescu, Panait - Vădrariu (min. 79 Balint), Sg. Popescu - Kanda, Alami, Al. Stoica - Val. Alexandru

Alte știri din Fotbal