Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Victorie entuziasmantă și Simona merge în semifinaleAFP / Mediafax Foto
10 Sep 2015

US Open: Victorie entuziasmantă și Simona merge în semifinale

Încă un meci de colecție pentru Simona Halep îi aduce constănțencei calificarea în premieră în semifinalele turneului de mare șlem ce se dispută pe tărâm american. Un meci cu de toate, cu răsturnări de scor, cu schimburi de mingi ce îi pot pune pe gânduri pe mulți jucători din ATP, cu dramă întreruptă de ploaie, cu mini-set decisiv după o întrerupere de o oră. Un meci în care adversara Simonei, jucătoarea din Belarus Victoria Azarenka, locul 20 WTA și fostă lideră a ierarhiei de simplu feminin, a suferit o primă înfrângere în fața campioanei noastre după două victorii repurtate în urmă cu trei ani. Partida a durat două ore și 42 de minute și s-a încheiat cu scorul 6-3, 4-6, 6-4 în favoarea constănțencei, care a depășit cu succes handicapul moral al celor 13 mingi de break ratate și a fost mai consistentă exact în momentele care au făcut diferența.

Diferența în primul set a fost făcută de revenirea imediată a Simonei după break-ul cedat în ghemul de debut, ea răsturnând tabela la 4-1 și păstrând avantajul până la final. Azarenka și-a reglat mecanismul de joc, a calibrat lovitura de dreapta cu care și-a martelat adversarele de până în sferturi și a pornit ca din pușcă în setul secund conducând cu 3-0 cu break. Două reveniri ale Simonei au fost contracarate cu rebreak de Vika, jucătoarea din Belarus controlând finalul de set și astfel s-a intrat în decisiv.

Ambele jucătoare înțeleg importanța de a avea avantaj încă din startul setuluiui și astfel a rezultat un prim ghem-maraton câștigat de Vika pe propriul serviciu după 16 puncte extrem de disputate. Un asemenea ghem nu se poate să nu lase urmări și imediat Simona își cedează serviciul, conferind Azarenkăi un avantaj moral, în primul rând. Cu toate acestea, constănțeanca a dovedit încă o dată că se hrănește cu presiunea pusă de adversarele sale în teren, se mobilizează și găsește răspunsurile coerente pentru un rebreak. Revenită la serviciu, la 40-15 pentru ea meciul este întrerupt pentru o oră din cauza ploii. Pauza i-a priit și în ghemul 7 a convertit a doua minge de break (a șasea dintr-un total de 19 în tot meciul) pentru a lua avantajul decisiv.

În semifinală adversara Simonei va fi italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA, autoarea ieri a unei surprize prin eliminarea favoritei numărul 4, cehoaica Petra Kvitova, după un meci în care a revenit de la 0-1 la seturi. Meciul este programat a se juca în noaptea de joi spre vineri în jurul orei 3:30, ora României, după cealaltă semifinală în care vor evolua Serena Williams și Roberta Vinci. Simona are un palmares negativ cu jucătoarea italiancă, 1-3, însă ultima partidă, disputată tot pe hard la Miami în această primăvară, a fost câștigată de constănțeancă în două seturi.

Alte știri din Tenis de câmp