Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Simona, protagonista surprizei zileiAFP / Mediafax Foto
29 Aug 2014

US Open: Simona, protagonista surprizei zilei

Dacă după primul tur al probei de simplu a fetelor perspectiva a fost promițătoare, toate cele 5 reprezentante ale noastre trecând in corpore în turul secund, aventura lor s-a încheiat în această seară odată cu eliminarea Simonei Halep în fața deja veteranei Mirjana Lucic-Baroni, croata născută la Dortmund, stabilită în Florida. Jucătoarea în vârstă de 32 de ani a reușit o revenire de senzație de la scorul de 2-5 cu avantaj pentru Simona pe serviciul româncei pentru a câștiga în mai puțin de 100 de minute cu 7-6 (6), 6-2.

Singura perioadă bună a Simonei a fost cea din primul set când a întors de la 1-2 la 5-2 și totul s-a rupt după ce a ratat 3 mingi de set în ghemul 8. Croata face break-ul și adună încă două, albe, nu pentru zile negre, ci pentru a egala la 5. Lucic-Baroni și-a crescut constant nivelul de joc și face diferența folosind armele preferate ale Simonei: jocul variat pe colțuri și mingii în lung de linie agasante. Intrate în tiebreak, croata a fost cea care a gestionat mai bine momentele de final și a exploatat căderea Simonei pentru a câștiga setul. Statistica ne arată că pe parcursul primului set croata a avut un procentaj foarte bun la mingile jucate la fileu – 73% – câștigând 11 dintre cele 15 ieșiri ale sale, în timp ce Simona nu a câștigat punct pe niciuna dintre cele 4 veniri la fileu.

Setul 2 a avut o cu totul altă derulare, Simona nereușind să își regăsească ritmul și precizia loviturilor. Din cele 6 ghemuri câștigate de croată, două au fost ”albe” și alte două câștigate la 15, pe parcursul setului Simona având doar 4 puncte câștigate pe serviciul adversarei din totalul de 20 jucate, un randament elocvent pentru cursul părții secunde.

Cifrele seci nu pot descrie dezamăgirea din rândul fanilor Simonei, care au fost avertizați în primul set al meciului de debut al favoritei lor la ediția din acest an a US Open. Simona are acum un deficit de 150 de puncte, 130 acumulate acum față de cele 280 acumulate anul trecut după eliminarea din optimi, palid compensate de cecul în valoare de 105.090 USD.

Alte știri din Tenis de câmp