Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Semifinală ratatăAFP / Mediafax Foto
11 Sep 2015

US Open: Semifinală ratată

După un meci ce a durat aproximativ o oră, Simona Halep a părăsit Arthur Ashe Stadium cu regretul unei noi semifinale de mare șlem ratate. Întâlnirea cu Flavia Pennetta, locul 26 WTA, s-a disputat pe alte coordonate decât cea din primăvară, când la Miami Simona s-a impus în minim de seturi. Astăzi, constănțeanca a părut apăsată de importanța partidei și nu a făcut decât 4 ghemuri, dintre care două pe serviciul adversarei, și Pennetta a obținut calificarea în finala de mâine cu scorul 6-1, 6-3.

Italianca a fost mai prezentă în joc, mai clară în exprimare și a fost ajutată consistent în demersul său de greșelile neforțate în număr prea mare ale constănțencei. Cu 23 de erori neforțate în cele 16 ghemuri jucate, Simona i-a făcut cadou 40% dintre punctele pe care Pennetta și le-a trecut în cont în meci, totalul acestora fiind 57. Totul a culminat cu o serie de 15 puncte câștigate consecutiv de italiancă în setul secund, cu ajutorul cărora a întors scorul de la 1-3 la 5-3, pecetluind soarta meciului. Simona a avut o singură perioadă bună, în startul setului 2, când a revenit pe tabelă și a condus cu 3-1 după ce a cedat break-ul în debutul setului.

Chiar dacă a fost de nerecunoscut astăzi, trebuie să luăm în calcul că Simona, la cei aproape 24 de ani pe care îi va împlini pe 27 septembrie, a fost cea mai tânără dintre semifinalistele din acest an de la US Open și cu siguranță va fi o prezență constantă a acestor faze ale competițiilor de mare șlem.

Atât a fost să fie astăzi, o lecție pe care Simona și cei din jurul său o vor analiza și o vor învăța. Campioana noastră părăsește New York-ul cu 780 de puncte și 805.000 USD premiul semifinalistelor la care se adaugă un bonus de 62.500 USD .

Alte știri din Tenis de câmp