Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Niculescu provoacă surpriza primei zileAFP / Mediafax Foto
30 Aug 2016

US Open: Niculescu provoacă surpriza primei zile

Fetele noastre au avut evoluții diferite în partidele în care au fost angrenate în primul tur al turneului american de mare șlem. Pe terenurile de la Flushing Meadows au intrat noaptea trecută patru dintre cele șase reprezentante ale tricolorului, două dintre ele obținând biletele pentru turul secund, iar sorții au hotărât ca ele să se întâlnească. Cu un ochi râdem – vom avea o jucătoare între primele 32, cu unul plângem, dar tenisul va avea de câștigat, deoarece ambele prestează un joc spectaculos.

Prima dintre ele este Monica Niculescu, slătineanca furnizând prima surpriză a tabloului feminin. Aflată într-un recul în ceea ce privește poziția în ierarhie, ocupanta locului 58 WTA a învins-o pe terenul 5 pe cehoaica Barbora Strycova, locul 21 WTA și favorita numărul 18, meciul încheindu-se în decisiv după o oră și 22 de minute, scorul final fiind 6-3, 6-7 (3), 6-1 în favoarea compatrioatei noastre.

Într-o partidă 100% românească, pe terenul 14 Ana Bogdan a învins-o pe Sorana Cîrstea la capătul unui joc roller-coaster ce a durat o oră și jumătate. Venită din calificări, sinăianca clasată pe locul 116 WTA a avut o revenire de senzație de la set și 2-5 și a învins cu 0-6, 7-5, 6-2 pe o Sorana care a căzut inexplicabil după ce a cedat un break alb în ghemul 9 al setului secund. Ana își continuă, astfel, parcursul de excepție și își încununează prima prezență la US Open cu o participare în turul 2, adversară urmând a-i fi Monica Niculescu.

Cea de-a patra reprezentantă a României a fost Irina Begu, jucătoarea clasată pe locul 23 WTA și favorita numărul 21 fiind învinsă de o manieră categorică de Lesya Tsurenko. Ucraineanca ce ocupă locul 99 în ierarhia tenisului profesionist feminin a ieșit învingătoare de pe terenul 14 în 74 de minute cu scorul 6-0, 6-4. Pentru participarea sa pe tablou, Irina primește 10 puncte de clasament și un cec de 43.313 USD.

Alte știri din Tenis de câmp