Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Niculescu, meci-record în primul turAFP / Mediafax Foto
02 Sep 2015

US Open: Niculescu, meci-record în primul tur

Ultimul meci al zilei de ieri programat pe terenul 16 al complexului USTA Billie Jean King National Tennis Center din New York a oferit spectatorilor al doilea cel mai lung joc al anului. Protagoniste au fost compatrioata noastră Monica Niculescu și rusoaica Alexandra Panova, locul 132 WTA, cele două duelându-se pe durata a 3 ore și 18 minute, la capătul cărora câștig de cauză a avut jucătoarea de pe locul 41 WTA originară din Slatina cu scorul 7-6 (3), 5-7, 6-3.

Astfel, Monica și-a luat revanșa pentru înfrângerea suferită anul trecut în calificările turneului de la Linz și este a doua jucătoare tricoloră care a obținut accesul în turul secund al US Open, acolo unde o va întâlni pe italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA. Cu ea, Monica a disputat două partide, ambele pierdute și datând din 2010, la Wimbledon și Cincinnati.

În partida din noaptea trecută ambele jucătoare au avut probleme în a-și concretiza avantajul serviciului, ceea ce a dus la o incredibilă serie de 15 ghemuri consecutive câștigate pe serviciul advers întrerupte de tiebreak-ul primului set adjudecat de Monica.

Rusoaica a întrerupt această serie de break-uri și a făcut ghemul de serviciu la jumătatea actului secund și a reușit să încline balanța în favoarea ei pentru a egala situația la seturi și a împinge partida în decisiv.

Început după 2 ore și 20 de minute, setul 3 a fost la fel de disputat, însă oboseala și-a spus cuvântul și jocul la retur a scăzut în calitate, așa încât ambele jucătoare și-au putut face serviciul. Un singur break, reușit de Monica în ghemul 4, a făcut diferența și i-a oferit compatrioatei noastre satisfacția victoriei după un meci de poveste.

Alte știri din Tenis de câmp