Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Niculescu iese la simpluAFP / Mediafax Foto
02 Sep 2016

US Open: Niculescu iese la simplu

Monica Niculescu nu a putut trece de daneza Caroline Wozniaki și a părăsit proba de simplu a US Open în turul 3. Partida disputată în deschiderea zilei pe Arthur Ashe Stadium a avut două părți distincte ca intensitate și derulare.

Primul set a durat 50 de minute și a început abrupt cu două break-uri albe în care ambele combatante au etalat un joc de retur solid. Prima care și-a revenit și și-a făcut serviciul a fost daneza, care s-a detașat apoi la 4-1 și 5-2. Monica a ținut serviciul pentru 3-5, apoi s-a agățat cu dinții în ghemul 9, unul ce a durat peste 10 minute, dar a ratat două șanse de break și nu a mai putut salva a patra minge de set.

Cu mai multă încredere în forțele proprii, Wozniaki a continuat să dețină controlul în setul secund în fața unei Monica în căutare de soluții pentru jocul său. Căutările nu au dat niciun rezultat, jucătoarea clasată pe locul 74 WTA a continuat să dicteze ritmul și după ce Monica a reușit al doilea său break din meci, a închis partida fără a se complica mai mult. De 37 de minute a avut nevoie Wozniaki pentru a câștiga setul secund, scorul final al partidei fiind 6-3, 6-1.

Monica nu a prins una dintre zilele ei bune și i-a oferit adversarei sale numeroase cadouri, concludent fiind și raportul comparativ dintre loviturile câștigătoare și erorile neforțate: 12/29 la Monica, 17/16 la Wozniaki.

Slătineanca pune punct participării sale pentru a noua oară în proba de simplu a US Open cu o performanță superioară celei de anul trecut, când a fost eliminată în turul 2. Anul acesta ea va primi 130 de puncte și un cec de 140.000 USD.

Alte știri din Tenis de câmp