Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Irina se înclinăBogdan Iordache / Mediafax Foto
27 Aug 2014

US Open: Irina se înclină

Prima româncă intrată în competiție astăzi a fost Irina Begu, într-o întâlnire dificilă cu italianca Roberta Vinci, locul 29 WTA. În cele din urmă, Irina a pierdut în 110 minute în trei seturi cu scorul 6-2, 4-6, 1-6.

Meciul a debutat abrupt, cu Irina luptând încrezătoare în forțele ei pe serviciul italiencei și detașându-se la 0-40. Vinci revine, dar insistența Irinei a fost răsplătită cu primul break, obținut la a șasea șansă de care a beneficiat. Un ghem așa de lung a avut repercursiuni asupra concentrării în cel de-al doilea, iar Vinci reușește rebreak-ul. Irina nu cedează, continuă să pună presiune pe jocul adversarei și un nou break la 15 dublat de un ghem pe propriul serviciu o detașează la 3-1. Pe un moment de respiro al Irinei, Vinci se menține în plasa româncei cu un ghem alb, dar bucureșteanca reușește să-și facă serviciul și în ghemul 7 își trece în cont un nou break, pentru ca apoi să încheie setul cu un ghem alb.

Actul secund începe tot pe serviciul italiencei, care de această dată reușește să și-l facă, iar Irina este nevoită să vină din urmă. Cu break în ghemul 3, jucătoarea noastră are șansa de a se detașa, însă Vinci înțelege că nu își mai poate permite niciun pas greșit și egalează la 2. În continuare scorul curge liniar până la 5-4 pentru Vinci, moment în care italianca reușește să închidă setul cu un break alb.

Se intră în decisiv, tot cu Vinci la serviciu, de data aceasta cu moralul celui care vine din spate. Un ghem la 15, un break la 15 și apoi un lung ghem de serviciu în care i-a anulat Irinei două mingi de rebreak o duc pe Vinci la 3-0. Irina rupe seria bună a italiencei cu un ghem alb, dar Vinci reintră în cadență după acest intermezzo și pune capăt meciului cu o nouă serie de trei ghemuri consecutive.

Irina părăsește tabloul de simplu cu 70 de puncte de clasament și un cec în valoare de 60.420 USD.

Alte știri din Tenis de câmp