Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Halep trece în turul 3Alexandru Dobre / Mediafax Foto
01 Sep 2016

US Open: Halep trece în turul 3

Ploaia își face de cap la New York, Flushing Meadows fiind sub asediul picăturilor de ploaie ce fac imposibilă desfășurarea meciurilor pe 15 dintre cele 16 terenuri ale complexului USTA Billie Jean King National Tennis Center. Numai pe Arthur Ashe Stadium, acoperită și dotată cu aer condiționat, jocurile au curs fără a fi afectate de dispoziția naturii.

Simona Halep a deschis ziua pe această arenă, care pare să-i poarte noroc. Faptul că joacă primul meci și amânările sunt scoase din ecuație îi oferă o doză de siguranță constănțencei și un bun start în meci, așa cum s-a întâmplat și astăzi în partida din turul 2 al probei de simplu contra cehoaicei Lucie Safarova, locul 44 WTA.

Un început bun, cu 3-0 și două break-uri ne aducea aminte de partida de marți din runda inaugurală contra belgiencei Flipkens, dar după un as ce a dus-o la 40-30 în ghemul 4 Simona este forțată de adversara sa să greșească trei mingi și să cedeze rebreak-ul. A fost startul întârziat al Safarovei, cehoaica exploatând starea de nemulțumire a constănțencei și egalând la 3. La fel de repede cum s-a instalat, starea de nervozitate a fost trecută în plan secund de campioana noastră și finalul de set i-a aparținut, ghemul decisiv fiind adjudecat la zero pe propria lansare.

În actul secund ambele combatante au avut momente în care au întâmpinat greutăți în a-și face serviciul, dar Simona a fost cea care a pus punctul pe i și a încheiat partida cu un nou break în ghemul 10.

După o oră și jumătate de joc Halep a terminat învingătoare cu scorul de 6-3, 6-4 și în turul 3 o va reîntâlni pe Timea Babos. Unguroaica clasată pe locul 34 WTA nu are set câștigat în cele două întâlniri cu Simona, iar jocul prestat de compatrioata noastră, cu un serviciu îmbunătățit, forehand solid și exprimare consistentă pe parcursul întregii partide, ne îndreptățește să credem că deznodământul celei de-a treia întâlniri nu va fi diferit de celelalte două.

Alte știri din Tenis de câmp