Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Halep, o nouă lecție de angajamentAFP / Mediafax Foto
07 Sep 2015

US Open: Halep, o nouă lecție de angajament

Pe Louis Armstrong Stadium, Simona Halep a mai oferit fanilor săi o mostră de ambiție și profesionalism, dând totul pentru o victorie pe care și-o va aduce aminte cu plăcere. Meciul din optimile de finală cu Sabine Lisicki, jucătoarea germană clasată pe locul 24 WTA, nu a fost o simplă plimbare în parc, dar o victorie muncită care i-a forțat din nou limitele este lingurița de miere pe care orice campion o savurează după sudoarea și lacrimile înghițite, după imensul efort depus în antrenamente și meciuri, în cantități numai de el însuși știut a fi depus.

Un drum lung a fost meciul cu Lisicki, început echilibrat și condus cu inteligență și experiență în setul decisiv de către campioana noastră. Chiar dacă a suferit din cauza problemelor fizice sau din cauza jocului contondent al adversarei sale, Simona a ieșit la suprafață cu fruntea sus. Meciul debutează nefericit pentru constănțeancă, cu Lisicki deschizând tabela, apoi Simona face trei duble greșeli în primul ghem de serviciu ceea ce a dus la pierderea break-ului, pe care însă l-a recuperat imediat la 0. Serviciul o trădează în continuare pe Simona, apoi germanca riscă și ratează o minge de break ce o putea detașa la 3-1. Simona revine și își face serviciul după un punct defensiv jucat perfect ce a determinat-o pe germancă să atace în disperare și să încheie cu un smash în fileu. După un ghem făcut relativ ușor de Lisicki, pentru Simona începe din nou lupta cu serviciul. A cincea dublă greșeală și un prim serviciu ce se încăpățânează să nu intre îi oferă germancei un nou break și se detașează la 4-2. Serviciul cu kick a Sabinei o incomodează pe constănțeancă, însă dorința de a nu pierde contactul pe tabelă cu adversara sa o determină să se grăbească. Riscul se dovedește a fi bine asumat și rebreak-ul apare oportun pentru ea, ajutând-o sa intre încrezătoare în ghemul 8. Aici, după ce se vede întoarsă de la 30-0 la 30-40, recuperează pe fondul unui serviciu mult mai solid și pe forehand-ul cu probleme al germancei. Revenită la serviciu, Lisicki își pierde din consistență și randamentul său scade. A doua dublă greșeală a Sabinei îi oferă Simonei o nouă minge de break și pentru ca acest cadou să fie deplin, germanca îl dublează cu un cros scurt, ușor forțat, ce trimite mingea puțin în afara terenului.

5-4 pentru Simona și compatrioata noastră servește pentru set. Condusă cu 15-40, Simona revine și are minge de set, dar Lisicki strânge pumnul și o asaltează pe adversara sa cu adevărate lovituri de ciocan ce o mențin în luptă, apoi își face serviciul pe fondul creșterii încrederii în forțele proprii. De partea cealaltă, Simona este nevoită să treacă peste șansa ratată de a închide setul și după ce revine de la 0-30 încheie ghemul în favoarea sa și setul intră în tiebreak.

O dublă greșeală a germancei la 4-3 pentru Simona i-a adus șansa de a închide setul pe propriul serviciu. Nu a fost să fie, deoarece Lisicki nu ratează nicio ocazie ivită de a-și pune în valoare forța loviturii de dreapta. La 6-6 un rever cros îi aduce germancei minge de set, apoi o minge prea lungă a Simonei pune capăt unui prim set ce a durat 63 de minute.

Pauza aduce și intervenția fizioterapeutului solicitată de Simona pentru probleme la mușchii inghinali. Revenită în teren cu un mare bandaj pe piciorul stâng, Simona este înghesuită dincolo de linia de fund a terenului și cedează serviciul, însă revine imediat grație riscurilor asumate la crosurile lungi și un challenge bine solicitat la prima minge de break obținută. Lisicki taxează din nou serviciul ezitant al Simonei și cu un break alb duce scorul la 2-1 în favoarea sa. Chiar și incomodată de accidentare, Simona rămâne pe poziții și după un nou break reușește să își facă serviciul și își consolidează avantajul cu al treilea ghem câștigat în set pe serviciul adversarei. Dialogul halucinant al break-urilor continuă condimentat cu schimburi de mingi fabuloase. La 5-4 pentru Simona, Lisicki revine de la 0-30 și este egalată la 40, pentru ca apoi Simona să îi facă un cadou o minge în aut și germanca a profitat de ocazie pentru a câștiga pentru prima dată în set pe propriul serviciu și a egala la 5. Constănțeanca arată determinare și dă dimensiuni epice jocului: după ce duce scorul la 6-5, ea pune la bătaie toate resursele de energie și, cu riscul unei accidentări la spate, forțează și reușește să egaleze scorul la seturi pe fondul unui joc în care Lisicki a comis un număr imens de erori neforțate.

Cu un prim as al său în meci, Simona închide primul ghem al setului decisiv arătând o formă fizică mai bună după pauza de 10 minute dintre seturi, dar Lisicki îi dă replica cu un ghem alb în care serviciul său este revitalizat. După o sarabandă a break-urilor, un al treilea ghem pe propriul serviciu apare surprinzător, dar fericit pentru Simona. În ghemul 4 germanca resimte o contractură, dar serviciul o scoate din corzi alături de loviturile ca din tun trimise cu forehand-ul, însă constănțeanca revine în avantaj pe tabelă cu oarece emoții. Fizioterapeutul intră din nou, de data aceasta pentru a oferi ajutor jucătoarei germane, însă efectul a fost numai asupra condiției fizice a acesteia, Lisicki continuând să sufere la capitolul erori neforțate. Apare astfel primul break în set și Simona se detașează la 4-2, apoi tot pe fondul loviturilor decalibrate ale adversarei sale se apropie la numai un ghem de decizia în meci. Cu un ghem alb, după două ore și 34 de minute Simona pune capăt unuia dintre cele mai dramatice meciuri disputate la ediția din acest an a US Open, tabela indicând 6-7 (6), 7-5, 6-2.

Drama continuă pentru Simona, în sferturi ea având pogramată o nouă întâlnire de foc, cea în compania Victoriei Azarenka, locul 20 WTA, în fața căreia are două înfrângeri înregistrate în urmă cu trei ani.

Alte știri din Tenis de câmp