Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
US Open: Cîrstea, a treia româncă în turul secundSabin Malisevschi / SportPictures.eu
29 Aug 2018

US Open: Cîrstea, a treia româncă în turul secund

Sorana Cîrstea, locul 51 WTA, a învins-o cu scorul de 6-3, 3-6, 7-5 pe americanca Alison Riske, locul 76 WTA, în primul tur al probei de simplu și se pregătește acum pentru o întâlnire de zile mari în al doilea tur al competiției.

Partida disputată noaptea trecută pe terenul 11 al complexului USTA Billie Jean King National Tennis Center din New York a fost începută într-o notă de echilibru, cu fiecare dintre combatante adjudecându-și serviciul până la scorul de 3-3, apoi compatrioata noastră, mai atentă la retur, a convertit în ghemul 8 prima și unica minge de break a setului pentru a-l trece apoi în cont.

Setul secund a fost unul oarecum în oglindă, cu Riske mai insistentă la retur și cu mai multe mingi de break la dispoziție, cea convertită în ghemul cu numărul 8 fiind decisivă pentru a și-l adjudeca și pentru a trece în setul al treilea.

Tot ea este cea care rupe echilibrul încă din start cu un ghem pe lansarea Soranei și s-a apropiat cu pași mari de victorie având 5-3 și forțând-o pe târgovișteancă să servească pentru a rămâne în meci. Ajunsă cu spatele la zid și scoasă din starea de amorțeală de o decizie controversată a arbitrei de scaun ce i-a refuzat rejucarea unui punct, Sorana s-a dezlănțuit și după ce a întors la 6-5 s-a agățat cu dinții de serviciul adversarei și a închis partida la a treia minge de meci după două ore de luptă.

În turul secund o așteaptă Maria Sharapova, rusoaica clasată pe locul 22 WTA aflată la cel de-al 11-lea US Open și câștigătoare a trofeului în 2006.

Alte știri din Tenis de câmp