Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
UEL: Reverență de finalAlex Nicodim / SportPictures.eu
01 Aug 2019

UEL: Reverență de final

Elevii lui Gică Hagi au ieșit cu fruntea sus din preliminariile Europa League cu o victorie de moral contra belgienilor de la Gent după un 3-6 în manșa tur disputată în urmă cu o săptămână în deplasare.

Pe arena din Ovidiu populată generos de fanii Viitorului, formația de pe litoral a început în forță, încrezătoare în forțele sale că poate surmonta handicapul de trei goluri și Gabi Iancu a ratat prima ocazie încă în minutul 3. Houri l-a deschis pe colegul său din atac, însă portarul oaspeților Kaminski a ajuns primul la minge. Tot Houri l-a lansat pe Mățan în minutul 10, acțiunea încheindu-se cu primul șut pe poartă, prins de Kaminski, apoi Achim înscrie din ofsaid în minutul 16 și reușita sa este anulată. Achim șutează peste transversală în minutul 20, după care un sfert de oră mai târziu a fost rândul lui Artean să-și încerce șutul, dar nu prinde cadrul porții. Deschiderea de scor a venit contrar cursului jocului în minutul 38 după o fază confuză la care Țîru a cerut fault la intervenția lui Yaremchuk în careul lui Căbuz, apoi balonul trece pe la David și Kubo, japonezul pasându-I lui Yaremchuk care l-a executat simplu pe portarul constănțenilor.

Imediat după pauză Gabi Iancu este lovit în picior de Asare în careul oaspeților și arbitrul Munuera Montero a indicat punctul cu var. Hotărât, Iancu l-a învins pe Kaminski cu un șut puternic trimis în stânga portarului, iar perspectiva se schimbă în minutul 61 odată cu cel de-al doilea penalty transformat de Gabi Iancu, de această dată Munuera Montero penalizând hențul lui Owusu. Având de marcat încă două goluri pentru calificare, băieții lui Gică Hagi au trecut pe lângă golul 3 la lovitura de cap a lui Ghiță din minutul 66 și la șutul lui Calcan din minutul 79. Belgienii au avut la rândul lor ocazii de a restabili egalitatea în minutele 78 și 82, ultima cu o paradă salvatoare a lui Căbuz, însă rezultatul final a fost favorabil constănțenilor.

Cu 5-7 la general, Viitorul părăsește Europa League din turul secund și se concentrează pe competițiile interne.

 

Viitorul - Gent 2-1 (0-1)

Au marcat: G. Iancu (min. 47 pen. Și 61 pen.)/Yaremchuk (min. 38)

Viitorul (antrenor Gheorghe Hagi): Căbuz – Mladen, Ţîru, Ghiţă, De Nooijer – Achim, Artean (min. 62 Eric), Houri – G. Iancu, G. Ganea (min. 73 Calcan), Măţan (min. 55 S. Filip)

Gent (antrenor Jess Thorup): Kaminski – Lustig, Ngadeu, Plastun, Asare – Dejaegere (min. 57 Verstraete), Owusu, David, Odjidja-Ofoe – Kubo (min. 59 Bezus), Yaremchuk (min. 88 Sylla)

Alte știri din Fotbal