Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
UEL: Pigliacelli aduce calificarea oltenilor. Incidente reprobabile pe finalul prelungirilorRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Aug 2019

UEL: Pigliacelli aduce calificarea oltenilor. Incidente reprobabile pe finalul prelungirilor

Universitatea Craiova câștigă la lovituri de departajare returul cu Honved Budapesta și accede în turul 3 preliminar al Europa League.

Partida a fost marcată de un incident neplăcut apărut în ultimul minut al celei de-a doua reprize de prelungiri în urma căruia aproape jumătate de oră meciul a fost întrerupt și reluarea sa a stat sub semnul întrebării. După o fază încinsă în careul formației maghiare în care Qaka a împins la pământ un adversar, o petardă aruncată din peluza olteană a explodat lângă arbitrul central Arnold Hunter și concomitent un alt obiect aruncat din aceeași zonă l-a lovit pe acesta. Nord-irlandezul a rămas întins și a avut nevoie de intervenția echipelor medicale de pe ambele bănci de rezerve și a echipajului ambulanței pentru a-și reveni. În cele din urmă, după consultări cu observatorii forului continental, a decis ca locul său să-i fie luat de arbitrul de rezervă și jocul să continue, ajungându-se la loviturile de departajare.

Istoria meciului, început de la acel 0-0 de la Gyor, a fost scrisă mai mult de formația olteană. Ivanov semnează primul șut pe poartă al meciului în minutul 8, unul pe direcția goalkeeper-ului Lefkovits, apoi în minutul 24 Mihai Roman trimite din lovitură liberă puțin pe lângă stâlpul din stânga și șase minute mai târziu șutul lui Bărbuț la vinclu este parat de portarul advers. În minutul 31 Mateiu îl obligă pe Lefkovits să respingă în lateral, iar până la pauză, în minutele de prelungiri, o acțiune de contraatac declanșată de Roman se încheie cu șutul blocat al lui Bărbuț și o altă acțiune este finalizată cu șut de Bancu, dar unul dintre fundașii adverși a deviat în corner.

La trei minute după pauză Cicâldău execută o lovitură liberă de la 17 metri și trimite balonul în bară, după care Briceag trimite direct în brațele lui Berla, înlocuitorul accidentatului Lefkovits. Pe măsură ce timpul se scurge, jocul gazdelor își pierde din intensitate și din claritate, în timp ce formația maghiară se mulțumește să se baricadeze în propria jumătate de teren. Intrați în prelungiri, oltenii au beneficiat de infuzia de prospețime a lui Fortes, cel care a ratat în două rânduri cu lovituri de cap ce au ocolit spațiul porții.

După incidentul neplăcut din finalul minutelor de prelungiri s-a trecut la executarea loviturilor de departajare, acolo unde Pigliacelli a fost magistral și a apărat execuțiile lui Kamber, Batik și Bano, fiind învins doar de Ngog, în timp ce pentru olteni Ioniță, Fortes și Cicâldău au înscris și au parafat calificarea în turul 3 preliminar.

Peste o săptămână Universitatea va primi vizita grecilor de la AEK Atena pe o arenă ce ar putea fi lipsită de participarea spectatorilor în cazul unei decizii nefavorabile a comisiei de disciplină a UEFA.

 

Universitatea Craiova - Honved Budapesta 3-1 d.pen. (0-0, 0-0)

Universitatea Craiova (antrenor Corneliu Papură): Pigliacelli – Martic (min. 11 Briceag), Kelic, Acka, Bancu – Cicâldău, Mateiu, Ivanov (min. 75 Qaka) – Bărbuţ, M. Roman (min. 94 Fortes), Vătăjelu (min. 63 Al. Ioniţă)

Honved Budapesta (antrenor Giuseppe Sannino): Lefkovits (min. 40 Berla) – Ikeanne, Batik, Kamber, Lovric, Kukoc (min. 92 Niba) – Kesztyus, Moretti (min. 73 Zouma), Bano-Szabo – Moutari, Kulach (min. 78 Ngog)

Alte știri din Fotbal