Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
UEL: Oltenii părăsesc Europa League cu o remiză la AtenaBogdan Danescu / SportPictures.eu
15 Aug 2019

UEL: Oltenii părăsesc Europa League cu o remiză la Atena

Universitatea Craiova părăsește Europa League după o remiză în deplasare cu AEK Atena, joc în care a avut ocazia să obțină mai mult.

Înfrângerea din tur de pe ”Ion Oblemenco”, 0-2, a fost un handicap pe care nu l-au putut surmonta în această seară pe stadionul Olimpic din capitala Greciei, chiar dacă au dat semne în ofensivă încă din startul partidei. Cicâldău a cerut penalty în minutul 5, însă arbitrul francez Jerome Brisard a lăsat jocul să continue, apoi în minutul imediat următor Kelic a tras mult peste transversală din mijlocul careului, însă cei care au deschis scorul au fost grecii. În minutul 26 Mantalos a driblat doi adversari și l-a învins pe Pigliacelli cu un șut la colțul lung, semnând practic calificarea celor de la AEK în play-off-ul Europa League. Scorul putea lua proporții două minute mai târziu când Oliveira a trimis în bară, însă și elevii lui Corneliu Papură au avut ocazia de a înscrie în minutul 33 când Bărbuţ a tras pe lângă după ce a rămas singur cu Barkas. Până la pauză Pigliacelli și-a salvat echipa de la un nou gol în minutul 40 când a respins un șut la colțul scurt al lui Oliveira, apoi în partea a doua a jocului oltenii încep mai bine și își păstrează pozițiile în avanposturi.

Bancu trage peste poarta lui Barkas în minutul 54, apoi Ivanov concretizează pe tabelă în minutul 63 perioada bună a juveților cu o lovitură de cap după o centrare perfectă a lui Bancu și speranțele renasc. Din păcate, Jerome Brisard le-a refuzat în minutul 72 un penalty după un henț al lui Vranjes în careul lui Barkas, apoi Carlos Fortes a ratat în două rânduri lovitura de cap, în ambele situații trimițând din 6 metri mult pe lângă poartă.

Așadar, Universitatea părăsește Europa League după un meci în care a lăsat o impresie bună și putea obține un rezultat pozitiv, important pentru moralul jucătorului, dar și pentru susținerea echipei tehnice.

 

AEK Atena - Universitatea Craiova 1-1 (1-0)

Au marcat: Mantalos (min. 26)/Ivanov (min. 63)

AEK Atena (antrenor Miguel Cardoso): Barkas - Paulinho, Vranjes, Svarnas, Helder Lopes - Krsticic (min. 58 Simao), Andre Simoes (min. 83 Galanopoulos) - Francisco Geraldes, Livaja (min. 59 Verde), Mantalos - Nelson Oliveira

Universitatea Craiova (antrenor Corneliu Papură): Pigliacelli - Martic, Acka, Kelic, Bancu - Ivanov (min. 80 V. Constantin), Mateiu, Cicâldău - Bărbuţ, M. Roman (min. 63 Carlos Fortes), Mihăilă (min. 55 Vătăjelu)

Alte știri din Fotbal