Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
UEFA amână EURO 2020 cu un an
17 Mar 2020

UEFA amână EURO 2020 cu un an

Videoconferința de astăzi de UEFA cu responsabilii federațiilor naționale s-a încheiat cu decizia de amânare a UEFA EURO 2020 ținând cont că sănătatea tuturor celor implicați este prioritară, precum și evitarea exercitării unei presiuni inutile asupra serviciilor publice naționale implicate în organizarea meciurilor.

Această decizie va ajuta la finalizarea tuturor competițiilor interne, aflate în prezent în pauză forțată din cauza situației de urgență provocate de pandemia COVID-19 și care vor constitui o prioritate, așa cum toate federațiile naționale și-au manifestat dorința. La videoconferință au luat parte președinții și secretarii generali ai celor 55 de asociații naționale, precum și reprezentanți ai Asociației Cluburilor Europene (European Club Association), Ligii Europene (European Leagues) și FIFPro Europe, convocați de președintele UEFA Aleksander Čeferin

Toate competițiile și meciurile desfășurate sub egida UEFA (inclusiv cele amicale) pentru cluburi și echipe naționale, au fost sistate până la o notificare ulterioară. Meciurile din play-off-ul UEFA EURO 2020 și cele amicale internaționale programate pentru sfârșitul lunii martie sunt reprogramate pentru ”fereastra” de la începutul lunii iunie, însă rămân sub rezerva examinării situației.

UEFA EURO 2020 a fost programat inițial să se desfășoare în 12 orașe din Europa, în perioada 12 iunie - 12 iulie 2020, iar noile date propuse sunt 11 iunie - 11 iulie 2021. UEFA dorește să asigure deținătorii de bilete și clienții de ospitalitate care nu pot participa la turneul din 2021 că valoarea nominală a biletelor și pachetelor lor va fi rambursată integral. Deciziile cu privire la datele pentru celelalte competiții UEFA, atât cele de club cât și cele destinate echipelor naționale, feminine și masculine, vor fi luate și anunțate în timp util.

Alte știri din Fotbal