Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
UEFA: FCSB, cea mai bine clasată echipă românească în clasamentul cluburilorPaul Ursachi / SportPictures.eu
07 Mar 2018

UEFA: FCSB, cea mai bine clasată echipă românească în clasamentul cluburilor

Ierarhia realizată de UEFA în funcție de participarea cluburilor în competițiile europene ne arată că FCSB este cea mai prodigioasă reprezentantă a României cu un total de 27,5 puncte acumulate în ultimele cinci ediții ale acestora.

Într-un clasament dominat de Real Madrid (152 puncte), Bayern Munchen și FC Barcelona (câte 127 puncte), vicecampioana României ocupă poziția 53, la jumătate de punct în urma lui AC Milan, dar în fața altor echipe de calibru precum Feyenoord Rotterdam, Olympique Marseille sau Internazionale Milano. În top 100 mai este prezentă și fosta campioană Astra Giurgiu pe locul 97 cu 14 puncte, în timp ce campioana en-titre FC Viitorul se situează pe locul 219 cu 2,5 puncte acumulate în două campanii. Prestația din sezonul în curs plasează echipa pregătită de Gheorghe Hagi în fruntea unui pluton de echipe românești care beneficiază în stabilirea ierarhiei de ajutorul coeficientului de națiune, care în cazul României este de 4,09, din care fac parte CS Universitatea Craiova (1 punct), Dinamo București (1 punct), Pandurii Târgu Jiu (3 puncte, dar numai 0,58 în acest sezon).

Coeficientul clubului este determinant pentru plasarea în urna favoriților sau în cea a non-favoriților la tragerile la sorți ale edițiilor viitoare ale UEFA Champions League și Europa League, iar clasamentul poate fi consultat pe site-ul UEFA.

Alte știri din Fotbal