Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
UEFA: "19 țări candidează pentru găzduirea Euro 2020”AFP / Mediafax Foto
27 Apr 2014

UEFA: "19 țări candidează pentru găzduirea Euro 2020”

Federația Română de Fotbal a depus joi, 24 aprilie, dosarul de candidatură pentru ca Bucureștiul să fie unul dintre orașele ce vor găzdui partide la Campionatul European din 2020. Astăzi, după expirarea termenului limită de depunere a dosarelor, UEFA a anunțat că 19 orașe vor intra în cursa pentru găzduirea turneului final de peste 6 ani.

Jocurile de la Euro 2020 se vor disputa în 13 orașe diferite din Europa, decizie luată în cadrul Comitetului Executiv al UEFA în ianuarie 2013. Astfel că orașele candidate au putut opta pentru unul dintre cele 12 pachete standard, ce îți oferă dreptul de a găzdui trei partide din faza grupelor și una din optimi sau sferturi, sau pentru pachetul ”semifinale și finală”.

În ordine alfabetică, Azebaidjan (Baku), Belarus (Minsk), Belgia (Bruxelles), Bulgaria (Sofia), Danemarca (Copenhaga), Anglia (Londra), Germania (Munchen), Israel (Ierusalim), Irlanda (Dublin), Italia (Roma), Macedonia (Skopje), Olanda (Amsterdam), România (București), Rusia (Sankt-Petersburg), Scoția (Glasgow), Spania (Bilbao), Suedia (Stockholm), Țara Galilor (Cardiff) și Ungaria (Budapesta) sunt țările care au optat pentru pachetul standard. Iar pentru găzduirea semifinalelor și a finalei Euro 2020 candidează Anglia (Londra) și Germania (Munchen).

Până pe 12 septembrie 2013, 32 de țări și-au manifestat oficial interesul de a găzdui partide de la CE 2020. Doar 19 dintre acestea și-au depus însă dosarul. Nominalizarea orașelor ce vor găzdui jocurile de la Euro de peste 6 ani se va realiza pe 19 septembrie 2014, la Geneva, în cadrul Comitetului Executiv al UEFA.

Suntem extrem de bucuroși că atât de multe țări s-au înscris în cursa pentru găzduirea Euro 2020. Ediția care aniversează 60 de ani de la înființarea competiției va fi una istorică, cu meciuri care se vor juca în multe țări europene. Astfel, vom permite fanilor din cât mai multe regiuni să se bucure de un eveniment unic. Le urez mult succes tuturor candidaților!, a precizat președintele UEFA, Michel Platini, pentru site-ul oficial al forului european.

Niciuna dintre țările-gazdă desemnate de forul european nu va fi calificată automat la turneul final. În schimb, dacă dosarul României va fi unul câștigător, iar echipa națională se va califica la Euro, în urma confirmării regulamentului competiției din septembrie, ”tricolorii” vor avea dreptul să dispute pe teren propriu două dintre cele trei partide din faza grupelor.

 

sursa: frf.ro

Alte știri din Business sport