Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
UCL: Victorie la limită, speranțe pentru calificareFlaviu Buboi / SportPictures.eu
24 Iul 2019

UCL: Victorie la limită, speranțe pentru calificare

Victorie la limită pentru campioana CFR Cluj în manșa tur a turului 2 preliminar al UEFA Champions League. În Gruia, echipa pregătită de Dan Petrescu a învins cu 1-0 campioana Israelului, Maccabi Tel Aviv, și ia o opțiune pentru calificarea în faza următoare a competiției în care cel mai probabil ar putea să o întâlnească pe Celtic Glasgow.

Echipa oaspete s-a arătat a fi una solidă, bine așezată, cu jucători cu cotă, însă organizarea defensivă a clujenilor a izbutit să le anihileze atuurile ofensive. După o tatonare în startul partidei, Omrani a ieșit la rampă și a înscris cel de-al patrulea gol al său în acest sezon după un corner de pe partea stângă executat scrurt la Deac și o centrare perfectă a decarului. Plasat la 6 metri, atacantul francez al CFR-ului a știut să-și protejeze poziția beneficiind de ajutorul indirect al fundașilor adverși care nu au intervenit și a avut șansa să lovească balonul cu capul ”de pe picioare” și să înscrie. O fază identică s-a petrecut în minutul 36, de această dată reluarea cu capul a lui Omrani ratând spațiul porții lui Gianniotis, iar prima repriză se încheie cu o ratare importantă a oaspeților, voleul lui Ofoedu trimis din interiorul careului ratând de puțin ținta.

În startul părții a doua a meciului Rondon rămâne singur cu portarul oaspeților, însă mingea îi sare în momentul șutului și, dezamăgitor, iese în aut de margine. Restul reprizei s-a scurs într-o notă de tensiune surdă în ambele careuri, dar fără ocazii mari de poartă, cu formația clujeană părând mulțumită de avantajul minim consemnat pe tabelă.

Manșa retur de peste o săptămână va fi dificilă pe terenul unei formații care a câștigat campionatul cu o diferență de 30 de puncte față de urmăritoarea sa și în fața unui stadion ce va fi populat până la refuz de suporteri fanatici.

 

CFR Cluj - Maccabi Tel Aviv 1-0 (1-0)

A marcat: Omrani (min. 22)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Culio, Bordeianu, Djokovic (min. 79 Sylla) - Deac (min. 90+1 Pereira), Rondon (min. 73 Păun), Omrani

Maccabi Tel Aviv (antrenor Vladimir Ivic): Gianniotis - Kandil, Piven-Bachtiar, Jaif Amador, Davidzada - Cohen (min. 56 Micha), Peretz, Glazer, Rikan - Ofoedu (min. 67 Blackman), Shechter (min. 83 Atar)

Alte știri din Fotbal