Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
UCL: Remiză de luptă și calificare. Urmează duelul cu CelticFlaviu Buboi / SportPictures.eu
30 Iul 2019

UCL: Remiză de luptă și calificare. Urmează duelul cu Celtic

Campioana CFR Cluj a terminat la egalitate meciul retur din turul 2 preliminar al UEFA Champions League contra campioanei Israelului, Maccabi Tel Aviv.

După victoria la limită din Gruia, echipa pregătită de Dan Petrescu a lovit de două ori la Netanya și a terminat la egalitate 2-2 după 50 de minute în care s-a apărat pe două linii. Gazdele au deschis scorul în minutul 15 prin Blackman la o fază fixă în care defensiva clujeană a fost scurtcircuitată. O combinație în urma unei lovituri libere de pe partea dreaptă a adus balonul în careul lui Arlauskis, o recentrare cu capul a trimis balonul la Jair Amador al cărui șut l-a lovit pe Susic, a ricoșat la Omrani care l-a bâlbâit și apoi Blackman a trimis în plasă. Golul a venit la două minute după o ratare imensă a lui Rondon, incapabil să trimită în plasă din 3 metri, dar egalitatea a fost restabilită în minutul 19. Arbitrul Marco Fritz a indicat punctul cu var din careul gazdelor după o intrare imprudentă a lui Shechter a lui Bordeianu, iar Culio a transformat impecabil lovitura de pedeapsă. După două mari ocazii care au reaprins tribunele, șutul peste transversală al lui Rikan din minutul 32 și călcâiul lui Shechter ce a trecut prin fața porții în minutul 35, clujenii dau lovitura în minutul 42. Un șut al lui Culio de la 25 de metri a fost respins în față de Gianniotis, iar Rondon, pe fază, a reluat în plasă și și-a trimis echipa în avantaj la cabine.

Antrenorul gazdelor a mutat la pauză și l-a introdus în teren pe Yonathan Cohen, atacantul răsplătindu-i încrederea cu un gol superb înscris în minutul 48, un șut ce a intrat în plasă aproape de vinclul din stânga lui Arlauskis. Presiunea gazdelor a crescut constant, clujenii s-au așezat pe două linii și au rezistat până la final, abandonând ideile ofensive.

S-a încheiat 2-2 și CFR Cluj se califică în faza următoare a competiției în care o va întâlni pe Celtic Glasgow, pe 6 august în Gruia și pe 13 în Scoția. Calificarea în turul 3 preliminar le asigură elevilor lui Dan Petrescu prezența în play-off-ul Europa League.

 

Maccabi Tel Aviv - CFR Cluj 2-2 (1-2)

Au marcat: Blackman (min. 15), Cohen (min. 48)/Culio (min. 19 pen.), Rondon (min. 42)

Maccabi Tel Aviv (antrenor Vladimir Ivic): Gianniotis - Kandil (min. 59 Geraldes), Piven-Bachtiar, Jaif Amador, Davidzada - Peretz, Glazer - Rikan (min. 46 Cohen) - Blackman (min. 72 Atar), Shechter, Micha

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Culio, Bordeianu, Djokovic - Deac (min. 52 Păun), Rondon (min. 82 Țucudean), Omrani (min. 86 Mureșan)

Alte știri din Fotbal