Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
UCL: Dramă și happy-end în spectacolul de pe Celtic ParkFlaviu Buboi / SportPictures.eu
13 Aug 2019

UCL: Dramă și happy-end în spectacolul de pe Celtic Park

Victorie după un scenariu de film pentru CFR Cluj la Glasgow în returul cu Celtic în turul 3 preliminar al UEFA Champions League. Elevii lui Dan Petrescu au jucat cu inima și nu au făcut economie de efort pentru a tranșa de partea lor soarta calificării după un egal, 1-1, pe teren propriu asigurându-și prezența în grupele cupelor europene indiferent de rezultatul pe care îl vor înregistra în play-off-ul UEFA Champions League.

Chiar dacă toată echipa merită lăudată pentru victoria din această seară cu scorul de 4-3, trebuie să scoatem în evidență prestația lui Omrani, omul meciului atunci când formația clujeană avea nevoie de un atacant cu personalitate.

Francezul a centrat perfect pentru Deac în minutul 27 și decarul CFR-ului l-a învins în duelul aerian pe McGregor și a reluat cu capul, balonul intrând în plasă după ce a lovit bara din stânga lui Bain. La trei minute distanță portarul gazdelor a salvat cu piciorul șutul lui Djokovic de la 25 de metri, apoi centrul de greutate al jocului se mută în jumătatea clujenilor, însă în afara unui șut peste transversală al lui Edouard scoțienii nu au avut mari ocazii până la pauză.

În schimb au început în forță partea a doua a jocului, Susici scoate de pe linia porții, apoi Arlauskis a avut o intervenție spectaculoasă la lovitura de cap a lui Simunovic, după care Forrest a adus egalarea în minutul 51 după un dribling scurt în fața lui Bordeianu și șut necruțător din 7 metri. Zece minute mai târziu presiunea gazdelor dă din nou roade pe tabelă, autorul golului fiind francezul Edouard care a profitat de neînțelegerea dintre Luis Aurelio și Burcă și a trimis la colțul lung din centrul careului, însă clujenii nu au lăsat garda jos și au revenit în avanposturi. În urma unui corner executat în minutul 72 de Bordeianu, Brown face un henț inexplicabil, dar clar și arbitrul leton Andris Treimanis a indicat punctul cu var. Omrani a executat și a transformat cu emoții, deoarece Bain a fost pe minge, restabilind egalitatea, dar peste numai două minute Christie i-a dus din nou în avantaj pe scoțieni. Edouard a driblat și a trecut prea ușor printre fundașii clujeni și a pasat înapoi pentru colegul său din atac, care a reluat simplu de la limita careului mic învingându-l pentru a treia oară pe Arlauskis. Omrani iese din nou la rampă în minutul 80 când a trimis în plasă balonul respins de Bain după un șut al lui Păun și finalul de meci a fost unul nerecomandat cardiacilor. După ce au rezistat eroic în propria treime, clujenii au dat lovitura pe secundele de final prin Țucudean, autor al unei scărițe ce a pus capăt emoțiilor suporterilor și a adus puncte importante coeficientului echipei și coeficientului de țară.

Calificarea cu scorul general de 5-4 este urmată acum de prima manșă a duelului cu Slavia Praga din play-off-ul UEFA Champions League programată marți seară în Gruia.

 

Celtic Glasgow - CFR Cluj 3-4 (0-1)

Au marcat: Forrest (min. 51), Edouard (min. 61), Christie (min. 76)/Deac (min. 27), Omrani (min. 74 pen. și 80), Țucudean (min. 90+7)

Celtic Glasgow (antrenor Neil Lennon): Bain - Elhamed, Ajer, Simunovic - McGregor, Brown Ntcham (min. 88 Bayo), Ntcham (min. 83 Griffiths), Forrest - Christie, Edourd, M. Johnston (min. 73 Morgan)

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Arlauskis - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Djokovic, Bordeianu, L. Aurelio (min. 77 Păun) - C. Deac, M. Rondon (min. 46 Ţucudean), Omrani (min. 84 Mureşan)

Alte știri din Fotbal