Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
U21: Rezultat mare pentru tricolorii miciRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
07 Sep 2018

U21: Rezultat mare pentru tricolorii mici

Campionatul European U21 din 2019 este un pas mai aproape după rezultatul mare obținut de tricolorii mici la Pacos de Ferreira în deplasarea cu Portugalia. Debutul lui Mirel Rădoi la cârma echipei s-a încheiat cu o victorie ce păstrează România în lupta pentru primul loc al grupei 8 a preliminariilor, la trei puncte în urma Bosniei și Herțegovina, dar și cu un meci mai puțin disputat.

Tricolorii au avut trei ocazii importante în primele 45 de minute la lovitura liberă executată de Florinel Coman în minutul 27, șutul lui Man din minutul 31 și cel al lui Ianis Hagi din minutul 42. În startul reprizei secunde Cicâldău a deschis scorul în minutul 52 cu un șut din marginea careului după o acțiune a lui Florinel Coman și o minge pusă pe tavă pentru o execuție la care Pereira nu a avut replică. Șapte minute mai târziu intuiția lui Dennis Man a generat o pasă luminoasă pentru Andrei Ivan, rămas singur cu portarul lusitan, execuția acestuia fiind ireproșabilă. 2-0 pentru tricolori și dominația lor continua pe terenul din Pacos de Ferreira cu Nedelcearu și Ianis Hagi ratând în minutele 63 și respectiv 66, dar lucrurile au început să se complice după eliminarea lui Nedelcearu în minutul 70 pentru al doilea cartonaș galben.

Presiunea gazdelor a crescut treptat și Carvalho a reușit să reducă din handicap în minutul 85 cu o lovitură de cap după un corner, apoi meciul capătă o notă de dramatism după ce și Andrei Ivan este eliminat în minutul 90 și sunt arătate de la margine 9 minute de prelungiri! 9 minute în 9 oameni pentru băieții lui Rădoi, nevoiți să apere avantajul unui gol! Tensiunea a crescut în momentul în care Dennis Man a fost nevoit să iasă de pe teren accidentat, apoi portughezii primesc un penalty la intrarea imprudentă a lui Boboc la unul dintre jucătorii portughezi, dar Radu a fost imperial și a parat execuția de la punctul cu var a lui Carvalho!

S-a terminat Portugalia U21 – România U21 1-2 (0-0), tricolorii urmând să joace marți, 11 septembrie, la Ovidiu cu Bosnia-Herţegovina.

 

Portugalia (antrenor Rui Jorge): Pereira - Fonseca (min. 75 Goncalves), Fernandes, Ferro, Riberiro - Eustaquio (min. 46 J. Filipe), Rodrigues, Carvalho - Jota, J. Felix, Tavares (min. 60 Dias)

România (antrenor Mirel Rădoi): Radu - Boboc, Nedelcearu, Paşcanu, Ştefan (min. 90 Borța) - Nedelcu, Cicâldău - Man (min. 90+7 Ciobanu), I. Hagi (min. 77 Rus), Coman - Ivan

Alte știri din Fotbal