Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
U21: Remiză în zeceRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Nov 2019

U21: Remiză în zece

Cea de-a doua deplasare a tricolorilor mici din grupa a 8-a a preliminariilor Campionatului European U21 din 2021 a fost în Irlanda de Nord la Ballymena și în pofida unei dominări autoritare a elevilor lui Mirel Rădoi s-a încheiat cu o remiză. După trei victorii consecutive pe teren propriu, tricolorii nu au putut găsi cheia pentru apărarea solidă a ambițioasei formații nord-irlandeze chiar dacă au fost nevoiți să atace și în inferioritate numerică după eliminarea lui Chindriș în minutul 79.

Prima ocazie importantă a băieților noștri a apărut în minutul 7 la șutul din careu al lui Man ce a trecut peste transversală, însă arbitrul norvegian Kai Erik Steen putea acorda penalty la intrarea întârziată a unui jucător al gazdelor care a încercat să-l blocheze. Tot Man încearcă un șut de la 25 de metri în minutul 38, dar nici de data aceasta nu a reușit să prindă cadrul porții, apoi trei minute mai târziu Adrian Petre îi pasează lui Mihăilă în zona punctului cu var, dar reluarea craioveanului, nemarcat, a fost mult peste transversală.

Petre are la rândul său ocazia de a modifica tabela în minutul 50, dar șutează pe lângă stâlpul porții din dreapta lui Gartside, iar în minutul 59 asistăm la o primă mare ocazie a gazdelor: o centrare în careu nu este tratată corespunzător de Vlad și mingea poposește pe fruntea lui McCann și trece milimetric cu bara de la colțul lung. Scăpați de acest duș rece, tricolorii revin în atac și Mihăilă trimite o centrare în fața porții în minutul 64, dar nu este nimeni în zonă pentru a o relua în plasă. Man interpretează bine o fază la limita careului gazdelor și după o preluare scurtă șutează în forță balonul ricoșat în picioarele lui, însă Gartside a fost atent și a respins în corner. Din cornerul rezultat Moruțan a fost busculat în careu în săritură, rezultatul fiind că arbitrul norvegian a lăsat jocul să continue, iar din derularea fazei Chindriș a faultat la mijlocul terenului și a primit al doilea cartonaș galben. În minutele de prelungiri Ciobanu a executat bine o lovitură liberă reținută însă de Gartside, apoi Petre a șutat de la 16 metri și balonul a trecut puțin pe lângă țintă.

S-a încheiat fără gol, remiza obligând formația tricoloră să privească acum de pe locul secund liderul Danemarca de la o distanță de 5 puncte, însă distanța se poate micșora în cazul unui rezultat favorabil în meciul direct ce se va juca în țară anul viitor pe 31 martie.

 

Irlanda de Nord U21 - România U21 0-0 (0-0)

Irlanda de Nord (selecționer Ian Baraclough): Gartside - Gordon (min. 30 Palmer), Marron, Toal, Balmer, Burns - McCann, Dunwoody (min. 84 Galbraith), McCalmont, Boyd-Munce (min. 84 Thompson) - Ferris

România (selecționer Mirel Rădoi): Vlad - Vlădoiu, Pașcanu, Chindriș, Grigore - Oaidă, M. Marin (min. 72 Olaru), Moruțan (min. 82 Ciobotariu) - Man (min. 90 Man), Ad. Petre, Mihăilă (min. 71 Ciobanu)

 

Clasamentul grupei a 8-a este următorul:

1. Danemarca U21              5              5              0              0              13:5        15

2. România U21                 5              3              1              1              11:3        10

3. Finlanda U21                 5              2              1              2              8:6          7

4. Ucraina U21                  4              1              0              3              6:8          3

5. Irlanda de Nord U21       5              0              3              2              2:6          3

6. Malta U21                     4              0              1              3              1:13        1

Alte știri din Juniori