Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
U21: Jucătorii lui Florin Bratu revin fantastic pe finalRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Mar 2022

U21: Jucătorii lui Florin Bratu revin fantastic pe final

Selecționata U21 a României a susținut astăzi un meci de pregătire contra echipei similare a Finlandei, acesta fiind primul joc de fotbal găzduit de arena Arcul de Triumf. Premiera a fost de bun augur pentru selecționerul Florin Bratu, care a obținut cu această ocazie primul succes de când a fost numit la cârma echipei care va evolua la turneul final al Campionatului European de tineret din 2023 pe care România îl va găzdui alături de Georgia.

Tricolorii au dominat jocul fără a-și crea mari ocazii în prima sa parte, în schimb oaspeții au punctat în minutul 41 prin Suhonen cu un șut plasat la colțul lung trimis din centrul careului. Markovic putea aduce egalarea în prelungiri, dar a lovit transversala după ce a slalomat printre fundașii finlandezi, iar în partea a doua a jocului, în minutul 75 Grameni a trimis la rândul său în bară cu ajutorul devierii unui adversar.

Inspirația lui Bratu a dat roade pe tabelă în minutele de final, atunci când Miculescu și Birligea au colaborat la golul egalării înscris în minutul 87 de atacantul adus de CFR Cluj de la Palermo în urmă cu două luni. Birligea a preluat cu dreptul o pasă primită de la arădean și a șutat cu stângul din colțul careului mic, reacția portarului finlandez fiind una întârziată. Miculescu a adus victoria trei minute mai târziu după ce a recuperat un balon și l-a lobat simplu pe Sinisalo aducând bucuria în tribune.

Succesul repurtat astăzi este doar o etapă în pregătirea tricolorilor mici, ei urmând să evolueze marți, 29 martie, în deplasare cu Maroc, de la ora 17.00.

 

România U21 – Finlanda U21 2-1 (0-1)

Au marcat: Birligea (min. 87), Miculescu (min. 90)/Suhonen (min. 41)

România U21 (antrenor Florin Bratu): M. Popa – Telcean, Screciu, Farcaș, A. Dumitrescu – Cîmpanu (min. 67 Miculescu), A. Mărginean (min. 67 Dr. Albu), Dican (min. 46 Grameni), Petrila – Markovic (min. 67 Birligea), I. Stoica (min. 75 Baiaram)

Finlanda U21 (antrenor Juha Malinen): Sinisalo (min. 75 Leislahti) - Hamalainen (min. 67 Hyvarinen), Tihi, Rale, Koski (min. 67 Vainionpaa) - Taurianien (min. 56 Peltola), Suhonen (min. 67 Vidjeskog), Skytta (min. 75 Jokelainen), Markhiev (min. 67 Vaananen) - Antman (min. 56 Hannola), Ablade (min. 75 Kilo)

Alte știri din Juniori