Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
U21: Finit coronat opus. Calificare!Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Oct 2018

U21: Finit coronat opus. Calificare!

Avem o nouă generație care ne poate scoate în stradă după victorii importante și chiar dacă succesul de astăzi cu modesta Liechtenstein era mai mult decât previzibil, trupa U21 pregătită de Mirel Rădoi merită să fie omagiată pentru un parcurs fără greșeală într-o grupă cu Portugalia, Țara Galilor și Elveția, aceste trei naționale de tineret fiind singurele care au smuls cîte un punct tricolorilor mici.

Începută sub bagheta lui Daniel Isăilă, campania a fost încheiată de tricolori cu 24 de puncte pe primul loc al grupei a 8-a, ceea ce le-a adus satisfacția de a se număra printre cele 12 naționale ce se vor lupta în luna iunie a anului viitor pentru trofeul continental. În acest moment se cunosc 10 formații calificate: Italia (echipă gazdă), Croaţia, Spania, Danemarca, Anglia, Germania, Belgia, Serbia, România şi Franţa (câștigătoarele celor 9 grupe). Pentru ultimele două locuri se vor duela Polonia, Grecia, Austria și Portugalia, formațiile de pe locul 2 cu cea mai bună linie de clasament urmând a disputa jocuri de baraj.

Partida din această seară a fost mai mult un pretext de celebrare a calificării, cu toate acestea tricolorii au abordat cu seriozitate jocul și nu au uitat să mulțumească publicului care a populat cu generozitate tribunele arenei ”Ilie Oană” din Ploiești. Pușcaș a dat prima lovitură în minutul 14 după ce a reluat în plasă din careul mic centrarea de pe partea stângă a lui Ianis Hagi, apoi a fost rândul decarului să demonstreze încă o dată că așchia nu sare departe de trunchi. Sub privirile tatălui său și ale sorei, Ianis a executat magistral o lovitură liberă de la 25 de metri, balonul trimis de el mușcând din bara transversală în zona vinclului și apoi intrând în plasă. În minutul 39 Pușcaș a făcut 3-0 din assist-ul lui Ștefan și a stabilit scorul pauzei pentru ca tabela să fie închisă de Adrian Petre în minutul 78 cu un șut din careu după o centrare din lovitură liberă a lui Cicâldău.

Așadar, România – Liechtenstein 4-0 (3-0) și după 20 de ani de așteptare selecționata U21 a României este din nou la un turneu final al competiției continentale.

 

România (selecționer Mirel Rădoi): Radu - Butean, Pașcanu, Ghiță, Ștefan - Nedelcu, Cicâldău - Man (min. 57 Măţan), Hagi (min. 65 Moruţan), Ivan (min. 74 A. Petre) - Pușcaș

Liechtenstein (selecționer Heinz Fuchsbichler): Majer - Seemann, Uterrainer, Haas – L. Graber, Frommelt, N. Frick, N. Graber (min. 83 Kardesoglu) - Viret (min. 66 Vogt), Y. Frick, Wolfinger (min. 87 Ritter)

Alte știri din Juniori