Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
U21: Aproape de un punct important în debutul grupeiSportPictures.eu
10 Sep 2019

U21: Aproape de un punct important în debutul grupei

Tricolorii au început cu stângul campania de calificare la ediția 2021 a Campionatului European U21 ce se va desfășura în Ungaria și Slovenia. Jucătorii pregătiți de Mirel Rădoi au plătit tribut momentelor de neatenție și au părăsit terenul din Aalborg învinși de selecționata Danemarcei în primul joc al grupei cu numărul 8.

Olsen a taxat postura contemplativă a defensivei noastre în minutul 3 când a pătruns nestingherit și l-a învins pe Aioani cu un șut la colțul lung, gazdele pornind practic în avantaj jocul din această seară. Portarul nostru a reușit să țină tabela neschimbată în minutul 14 la șutul de la mare distanță trimis de Larsen, pentru ca în minutul 16 să fie salvat de bară la lobul lui Holse din interiorul careului. Prima ocazie a tricolorilor a apărut în minutul 20 când Petre a șutat din întoarcere peste transversală, apoi Florinel Coman îl pune la treabă pe goalkeeper-ul gazdelor, Christensen, cu două șuturi cadrate pe poartă în minutele 24 și 25. În minutul 28 danezii au fost aproape de a fructifica o pasă greșită a lui Rațiu, dar Aioani a ieșit bine și a respins balonul din fața lui Larsen pentru ca apoi Dima să respingă de pe linia porții șutul lui Holse. Florinel Coman și-a făcut datoria în avanposturi și le-a dat emoții gazdelor în minutele 36 și 42 în urma unor lovituri libere, dar nu l-a putut învinge pe Christensen.

Partea a doua a jocului a început cu șutul în cros al lui Boboc din minutul 50 parat de Christensen, apoi Aioani are o ieșire bună dintre buturi și îl blochează pe Olsen, pentru ca în minutul 55 scorul să devină 2-0. O nouă pasă greșită a lui Rațiu în zona centrului terenului îl pune pe contraatac pe Larsen, atacantul gazdelor trece în viteză de Dima și pasează simplu în centru pentru același Olsen, care a îndeplinit o formalitate. Olsen putea semna un hat-trick în minutulele 65 și 69, fiind blocat de Aioani. A fost, însă, 2-1 din minutul 80 după un șut al lui Florinel Coman de la aproximativ 30 de metri ce a lovit gazonul, iar finalul a fost electrizant. După o dominare fără ocazii clare de gol, George Ganea este faultat în careu de portarul gazdelor și arbitrul a dictat fără ezitare penalty. Florinel Coman și-a asumat execuția, dar balonul trimis la firul ierbii în stânga portarului a fost respins de Christensen. Era al treilea minut al prelungirilor și imediat după aceea partida s-a încheiat, o înfrângere în fața principalei contracandidate la câștigarea grupei.

Sistemul de calificare la turneul final ce se va disputa între 13 și 27 iunie 2021 prevede calificarea directă a câștigătoarelor celor 9 grupe și a echipei de pe locul 2 cu cel mai bun punctaj sau linie de clasament, celelalte 8 echipe clasate pe locurile secunde urmând a se duela la baraj pentru alte patru locuri.

Următoarele trei partide ale tricolorilor se vor disputa în țară, pe 10 octombrie cu Ucraina, pe 14 octombrie cu Irlanda de Nord și pe 14 noiembrie cu Finlanda.

 

Danemarca - România 2-1 (1-0)

Au marcat: Olsen (min. 3 și 56)/Fl. Coman (min. 80)

Danemarca U21 (antrenor Albert Capellas Herms): Christensen - Anyembe, Sorensen, Nelsson, Poulsen - Hjulmand (min. 46 Andersen), Nartey, Holse (min. 86 Madsen) - Olsen, Bruun Larsen, Dreyer (min. 66 Odgaard)

România U21 (antrenor Mirel Rădoi): Aioani - Rațiu (min. 66 Velisar), Pașcanu, Dima (min. 66 Chindriș), Boboc - Dragomir (min. 51 Ciobanu), T. Băluță, Olaru - Drăguș (min. 66 Dobre), Petre (min. 73 G. Ganea), Fl. Coman

Alte știri din Juniori