Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
U. Piteşti respiră aer de victorieBogdan Danescu / Mediafax Foto
29 Mar 2014

U. Piteşti respiră aer de victorie

Sâmbătă seara (29 martie), în Sala Sporturilor din Mediaş, cei aproximativ 700 de spectatori au trăit un meci extrem de disputat, terminat la egalitate după cele 40 de minute regulamentare, fiind nevoie de alte 5 minute de prelungiri. Oaspeţii, U Piteşti, aveau nevoie de victorie ca de aer pentru grupa de play-off.

Cele 15 schimbări de lider şi 11 rezultate de egalitate sunt dovada statistică a unui meci echilibrat în care fiecare formaţie a alergat la fel de mult pentru victorie, ca şi cum doi schiori de slalom uriaş ar fi parcurs pârtia exact pe acelaşi traseu. Cel mai mare avantaj pentru Gaz Metan a fost de 4 puncte, iar pentru U Piteşti de 10 puncte, nota comună fiind apropierea valorică, dar şi ambiţia sportivă.

În primul sfert, nicio echipă nu şi-a permis un ecart mai mare de trei puncte, scorul oscilând ca o încrucişare de săbii. În sfertul doi, gazdele au sărit „norma” şi au avut un scurt avans de patru puncte, dar revenirile şi schimbările de lider au fost sarea şi piperul. Ambele secvenţe au fost „câştigate” de „găzari” la limita unui punct.

După pauză, la scorul de 45-43 „universitarii” nu pot fi opriţi nici de cele două time-out-uri cerute de antrenorul Marcel Țenter în decurs de două minute, ducând tabela la 45-52, după o serie de nouă puncte consecutive. Siloh şi Bogavac poartă un duel egal cu Barro şi Barac, astfel că înainte de ultima secvenţă se păstra avansul de şapte puncte pentru U. Piteşti.

Bogavac şi Salopa mai taie cinci puncte din deficit şi se cere un time-out de la antrenorul Hristu Sapera. Stopul are efect şi Salopa (GMM) ratează două aruncări libere. Durkovic (BCM) îl imită imediat, pentru ca Bogavac şi Salopa să ridice sala în picioare cu cinci puncte care readuc gazdele în avantaj, 62-58. Până în minutul 40, se revine la formula jucată în prima parte, cele două formaţii „croşetând” cu scorul după formula „2-3 pe faţă, 2-3 pe dos”. Bogavac intră în minutul final cu un coş de două puncte (75-72), dar Sinadinovic reuşeşte cu şapte secunde înainte de temen să înţepe coşul cu trei puncte pentru.. prelungiri (75-75).

Tripleta Barac, Barro şi Sinadinovic face legea în cele cinci minute cu treisprezece puncte din cincisprezece, ultimul time-out cerut de gazde fiind fără efect major pe tabelă la scorul de 78-83. Ultimul minut este doar al piteştenilor, care înscriu cinci puncte decisive, fără să mai încaseze vreunul.

  • CS Gaz Metan Mediaş – BCM U. Piteşti 84 – 90 (23-22, 16-15, 12-21, 24-17, 9-15)

De la Gaz Metan, am remarcat apetitul de puncte al lui Bogavac (23), Marojevic (14) şi Shiloh (13). Pentru U Piteşti, s-au desprins Edi Sinadinovic (20 puncte), Barro (19) şi Barac (18).

Piteştenii sar deocamdată în barca de play-off (locul 7), dar sunt pândiţi de Steaua şi Mobitelco Cluj.

Alte știri din Baschet