Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
U Mobitelco Cluj câştigă “bursa” în duelul cu U PiteştiSportPictures.eu
02 Mar 2014

U Mobitelco Cluj câştigă “bursa” în duelul cu U Piteşti

Liga Naţională de Baschet masculin a repartizat meciurile etapei a 21-a în mai multe zile. Primul meci a fost devansat în 19 ianuarie, BC Mureş - BC Farul, scor 122-65. Sâmbătă, 1 martie, s-au disputat alte trei partide:

CSU Atlassib Sibiu – Gaz Metan Mediaş 84 – 52 (20-20, 17-14, 24-7, 23-11)

Favoriţii din sala “Transilvania”, Atlassib, s-au văzut conduşi repede cu 0-7, după două minute. Apoi, au alergat încă şapte minute după egalare, semn că oaspeţii au vrut să conteze în meci. Cele două time-out-uri, câte unul de fiecare, au fost foarte inspirate, având rolul de stopa jocul bun al adversarilor din acel moment. Ultimul minut a stabilit că se putea reîncepe jocul de la egal la egal, 20-20.

În sfertul al doilea, medieşenii încearcă din nou să preia conducerea, dar nu le mai iese pasienţa. Atlassib vine peste coşul oaspeţilor cu aruncări multe şi reuşite, ia avans la zece puncte, apoi se domoleşte, profitând oaspeţii care readuc scorul la un nivel mai apropiat de ambiţiile lor, 37-34.

Castelul echipei din Mediaş se dărâmă după pauză, iar Atlassib construieşte o victorie trainică, zburdând pe teren de una singură.

Marcatori de top: M. Bojovici, 23 puncte (Atlasib) şi K. Shiloh, 12 puncte (Gaz Metan).

 

U BT Mobitelco Cluj – BCM U Piteşti 87 – 83 (16-16, 18-20, 26-25, 27-22)

2500 de spectatori au avut de rezistat în sala „Horia Demian” la emoţiile unui duel „universitar” în care protagonistele veneau de pe locuri alăturate (cinci-şase), cu un punct mai mult în dreptul clujenilor (33).

Clujenii şi piteştenii nu s-au menajat deloc, orgoliul alimentând cu energie pozitivă un joc extrem de disputat, cu multe încrucişări de scor pe tabelă (12 schimbări de lider), dar şi cu multe egalări (8).

În primul sfert, s-a mers din aproape în aproape, cu desprinderi mici de până la trei puncte. Fiecare echipă a tras scorul de partea sa, dar cealaltă a revenit repede, astfel că primele zece minute au adus un 16-16. Hargrove anunţa un meci bun pentru el, cu 9 puncte marcate. În sfertul doi, oaspeţii au părut puţin mai entuziasmaţi în atac, având o desprindere de şase puncte, gazdele au revenit pe final şi s-au oprit la doar două puncte în spate, pentru pauză.

Sfertul trei a avut aceleaşi coordonate, cu puncte marcate succesiv la ambele coşuri, doar că de data aceeasta Mobitelco a reuşit un punct mai mult, aducând scorul la diferenţa minimă: 60-61. Pe teren, totul era sub control, doar că sub controlul ambelor formaţii.

În sfertul patru, U Cluj preia avantajul repede, 62-61, apoi îl creşte în cinci minute la 10 puncte, scor 77-67, îl menţine cu 79-69 şi priveşte optimistă spre „bursă”. În minutul 53, piteştenii se opun cu ultimele cunoştinţe, egalează şi preiau conducerea la un punct, dar morişca din Cluj prinde viteza finală şi din minutul 39:36 se întoarce roata definitiv pentru gazde, cu ajutorul lui Hargrove, marcator a cinci puncte importante.

Cele mai multe puncte marcate: D. Hargrove (U BT) - 24 puncte şi P. Barac (BCM) - 20 puncte.

 

BC Timba Timişoara – SCM U Craiova 65 – 90 (25-24, 18-18, 15-26, 7-22)

Meciul s-a terminat cu victoria în deplasare a craiovenilor, porniţi ca favoriţi. Jucând mai atent în ambele faze, s-au ţinut aproape de gazde în primele două sferturi, pentru a ţâşni decisiv în repriza a doua. Florveus (Timba) şi Bureau (U. Craiova) au marcat câte 18 puncte.

Alte știri din Baschet