Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
U Goldiş Arad şi U Alba Iulia joacă finala CEWLSportPictures.eu
16 Mar 2014

U Goldiş Arad şi U Alba Iulia joacă finala CEWL

În acest weekend (15-16 martie), Alba Iulia este gazda turneului Final Four la baschet feminin din Liga Europei Centrale (CEWL), la care participă două echipe româneşti, cvartetul fiind completat de campioana Austriei şi de o echipă din Slovacia. Regalul se desfăşoară în sala de sport a Universităţii „1 Decembrie 1918”.

Sâmbătă, au avut loc semifinalele. În prima partidă, au jucat fetele antrenate de Jose Miguel Arauho Peres, Universitatea Goldiş Arad, cu Piestanske Cajky, învingând cu scorul de 73-62 (19-22, 20-15, 16-17, 18-8). Arădencele, deţinătoarele trofeului pus în joc, şi-au asigurat astfel locul în finală.

Al doilea meci, cel mai aşteptat de suporterii locali, le-a adus faţă în faţă pe Universitatea Alba Iulia şi Flying Foxes Viena. Victoria, însufleţită permanent de spectatori, a rămas “acasă”, la un scor categoric, 81-59 (15-23, 17-6, 21-15, 25-15).

Începutul le-a aparţinut oaspetelor, profitând de lipsa de apetit în tabăra româncelor. Sfertul doi a fost cel care a marcat revenirea “universitarelor”, pe fondul unei “secete” în atacul austriecelor. La pauză, scorul de 32-29 nu era suficient, dar a fost îmbucurător pentru galeria numeroasă.

A doua jumătate de meci a fost dominată pe ansamblu de echipa antrenorului Popov, care şi-a mărit şi doza de puncte marcate, şi avantajul, puţin câte puţin, având suportul apărarii mai bine organizate. Austriecele nu au mai înscris ca în primul sfert şi asta s-a văzut în scorul final.

Marcatoarele apludate pentru reuşitele de top au fost Reed 16 puncte, Cadjo şi Salley, ambele cu câte 14.

Astăzi, se vor disputa cele două finale, prima fiind cea “mică”, urmată de duelul pentru trofeu:

  • Flying Foxes Viena (Austria) - Piestanske Cajky (Slovacia), ora 15:00
  • CSU Alba Iulia şi U Goldiş ICIM Arad, ora 18:00.

 

Alte știri din Baschet