Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
U Craiova, recordul zilei la puncte înscrise şi spectatoriTibi Bologh / Mediafax Foto
15 Mar 2014

U Craiova, recordul zilei la puncte înscrise şi spectatori

Sâmbătă, 15 martie. Seara, a fost rândul echipelor masculine de baschet să intre pe parchet pentru etapa a 23-a a Ligii Naţionale. În cele trei meciuri programate s-au distribuit punctele victoriei spre două echipe-gazdă şi spre o alta aflată nu doar în vizită, ci cu interes sporit.

Sala „Mihai Viteazu” din Capitală a fost preluată în „custodie” de stelişti şi orădeni, fiecare cu un interes de club: bucureştenii pentru stabilitate pe orbita de play-off, oaspeţii pentru a-şi onora cartea de vizită, locul 2-3 în clasament.

Cu ultimele patru meciuri câştigate, Steaua a intrat motivată în primul sfert, cu un sprint de 7-0. Deşi a fost „ameninţată” în dese rânduri cu egalarea sau cu răsturnarea de scor, s-a menţinut în faţă în toate cele zece minute. Fără ratări, şi câte ratări (peste 35 de puncte), ar fi fost mult mai departe, pentru că a stat mult mai mult în atac decât oaspeţii. A trebuit să se mulţumească cu 22-19.

Ghinion, steliştii au rezistat până în minutul 13, fiind egalaţi de orădeni la 24-24. Din minutul 15, de la scorul de 28-28, la o ratare a gazdelor, am adăugat o reuşită a oaspeţilor, aceştia din urmă ajungând în faţă pe tabelă cu 30-36, (de aici, Steaua a mai ratat două aruncări de trei puncte până la pauză).

Pauza a fost sfetnic bun pentru Municipal Oradea, alte nouă puncte fiind adăugate la zestrea de pe tabelă. Deşi sfertul patru a fost echilibrat, avantajul creat începând cu minutul 13 a fost decisiv pentru orădeni.

  • Steaua Eximbank Bucureşti - CS Municipal Oradea 83 – 97 (22-19, 8-17, 26-35, 27-26)

S-au remarcat prin punctele înscrise Durasovic (19) pentru Steaua şi Nicoară (23) pentru Municipal Oradea.

 

Prezenţă numeroasă în Sala Sporturilor din Tg. Mureş, 1800 de suporteri care au aplaudat victoria favoriţilor lor, într-o dispută echilibrată dintre o formaţie de locul patru (BC Mureş) şi alta de locul şase (Energia).

  • BC Mureş Tg. Mureş – CS Energia Rovinari 64 – 53 (14-12, 15-15, 22-15, 13-11)

Să-i notăm pe G. Martinic cu 23 de puncte pentru BC Mureş şi pe Darby r cu 17 puncte pentru Energia.

 

Craiovenii au jucat pentru a patra victorie consecutivă şi au izbândit, luând o opţiune serioasă la play-off în faţa a peste 2000 de spectatori fanatici, prezenţi în Sala Polivalentă din Cetatea Băniei.

  • SCM U Craiova – CS Gaz Metan Mediaş 106 – 78 (29-21, 28-12, 18-27, 31-18)

Matematic, dominarea a fost demonstrată în permanenţă cu tabela de scor, oaspeţii reuşind doar două egalări pentru statistică, în primul sfert, şi o revenire în sfertul trei, fără pretenţii la mai mult. A fost un meci cu multe puncte înscrise, semn al unui joc deschis, cu atacuri eficiente.

Tyler Jr. A dominat disputa cu 23 de puncte pentru U Craiova, foarte aproape de el fiind S. Bogavac cu 21 de puncte pentru Gaz Metan.

Alte știri din Baschet