Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
U-Banca Transilvania, la un pas de grupele FIBA Europe CupFlaviu Buboi / SportPictures.eu
03 Oct 2019

U-Banca Transilvania, la un pas de grupele FIBA Europe Cup

În prima manșă a calificărilor pentru grupele FIBA Europe Cup, U-Banca Transilvania s-a impus fără probleme cu scorul de 98:73 (22:14, 24:14, 33:19, 19:26) în deplasarea din Kosovo unde a întâlnit formația KB Rahoveci.

Conform informațiilor puse la dispoziție de site-ul clubului clujean, Mihai Silvășan i-a trimis pe teren din primul minut pe Kerron Johnson, Anton Rotaru, Patrick Richard, Donatas Tarolis și Darko Planinić. Gruparea clujeană s-a instalat repede la conducere, astfel că după aproape două minute tabela indica 0-5. Kosovarii au înscris patru puncte la rând, dar U-Banca Transilvania și-a impus ritmul.

Darko Planinić nu a avut adversar sub panou, în timp ce Donatas Tarolis a fost găsit adesea perfect în spațiul de trei secunde. Combinațiile ne-au ieșit ca la carte, iar Patrick Richard a marcat pentru 6-18. Rahoveci a scuturat plasa de două ori de la mare distanță, însă alb-negrii și-au adjudecat primul sfert la 8 puncte diferență, 14-22.  Planinić și Tarolis și-au continuat evoluțiile la înălțime, în timp ce Richard a oferit dinamism în atac. Americanul ne-a desprins chiar la 21 de puncte, pe finalul primei reprize.

Lucrurile au rămas neschimbate în partea secundă. U-Banca Transilvania nu le-a dat nicio șansă adversarilor și s-a distanțat de mai multe ori la 30 de puncte. Meciul i-a permis lui Mihai Silvășan să utilizeze tinerii, astfel că Anton Rotaru, Toma Lungoci sau Ștefan Grasu au bifat minute pe parchet. Rareș Uță a intrat foarte bine în partidă, contribuind cu puncte înscrise pe recuperare, dar și cu un capac extrem de spectaculos.  Donatas Tarolis a izbutit 20 de puncte, 9 recuperări și 2 pase decisive. Darko Planinić a strâns 19 puncte, 4 recuperări și un assist, pe când Patrick Richard a totalizat 14 puncte, 8 pase decisive și 4 recuperări. Artis Ate a adăugat 12 puncte, 4 recuperări și 2 pase decisive. La rândul său, Rareș Uță a strâns 10 puncte în numai 13 minute de joc. 

Returul va avea loc săptămâna viitoare, la BTarena.

Alte știri din Baschet