Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Cupa României: U-Banca Transilvania Cluj câștigă trofeul după un veritabil spectacolMircea Rosca / SportPictures.eu
17 Feb 2017

Cupa României: U-Banca Transilvania Cluj câștigă trofeul după un veritabil spectacol

Spectacol total în sala ”Transilvania” din Sibiu în partida dintre U-Banca Transilvania Cluj și BC Mureș Târgu Mureș în finala Cupei României la baschet masculin.

Intrată în meci cu șansa a doua, echipa mureșeană a jucat dezinvolt și a beneficiat de suportul publicului local, care s-a alăturat grupului de 30 de fani ai ”tigrilor” pentru a contracara galeria studenților clujeni, însă entuziasmul din joc nu a putut să treacă peste pragmatismul și sângele rece al liderului campionatului.

Clujenii au întors soarta meciului în ultimele 45 de secunde cu 5 puncte înscrise de MVP-ul partidei, Aleksandar Rasic, cel care a încheiat partida cu un total de 21 de puncte.

Startul partidei a fost destul de anevoios, cu doar câte două puncte marcate de o parte și de alta în primele trei minute și jumătate, rezultatul unei defensive atente pentru ambele combatante. Rasic a fost cel care a dat tonul aruncărilor de 3 puncte și a pornit spectacolul, fiind urmat îndeaproape de coechipierii săi Adamovic și Vlad Moldoveanu, dar și de mureșenii Martinic și Dapa, primul sfert încheindu-se cu un avans de două puncte pentru cei din urmă.

Situația basculează în următoarele 10 minute, în care Dykes și Rasic reușesc să își împingă coechipierii către obținerea a 28 de puncte față de numai 22 ale adversarilor. Elevii lui Barnabas Szaszgaspar au dat replica imediat după pauza mare reușind să anuleze avantajul obținut de clujeni în sfertul 2 și să intre de la +4 în ultimele 10 minute.

Detașați rapid la +7 (66:59), mureșenii s-au relaxat prematur și Rasic îi readuce pe clujeni în cărți cu 5 puncte consecutive, pentru ca apoi Barro, Kuti, Dykes și Moldoveanu să își aducă echipa în avantaj cu +6 (72:66) cu 4 minute înainte de final. Orgoliul celor cotați cu șansa a doua își spune din nou cuvântul și răstoarnă din nou tabela, cu mai puțin de 90 de secunde până la ultima sirenă scorul fiind 78:74. A fost momentul în care Rasic a ieșit la rampă și a înscris cele 5 puncte decisive pentru câștigarea trofeului de către clujeni, scorul final al partidei fiind 79:78 (45:41).

Astfel, U-Banca Transilvania Cluj păstrează trofeul și rămâne cu doar două înfrângeri în competițiile interne în acest sezon.

Alte știri din Baschet