Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
U Alba Iulia, victorie programatăSportPictures.eu
21 Mar 2014

U Alba Iulia, victorie programată

Liga Naţională de Baschet feminin a mai pus trei partide la statistica actualului sezon regulat, cu o restanţă la Galati jucată ieri şi cu două jocuri din etapa curentă, a 26-a şi ultima din retur.

Joi, 20 martie, la Galaţi, Phoenix a trebuit să joace o a doua partidă la rând împotriva unei echipe de top şi în mare formă sportivă. După eşecul cu U Goldiş Arad de marţi, a urmat cel de ieri cu formaţia de pe locul doi în clasament:

  • CS Phoenix Galaţi – Universitatea Alba Iulia 54 – 79 (13-22, 14-18, 15-18, 12-21)

Primul sfert a fost al perechii Saşa Cadjo şi Larisa Toma, împreună marcând 14 puncte. Cadjo a reuşit să preia avanatajul pentru U Alba Iulia cu un coş de 3 puncte de la scorul de 6-4 la 7-6, iar Toma a contribuit la desprinderea iniţială a echipei sale la 9 puncte. Pentru gazde, doar Fairbanks reuşea să iasă în evidenţă cu 5 puncte marcate şi alte 3 ratate.

Mai departe, s-a jucat cu sens unic, spre coşul gălăţencelor, ajungându-se la un ecart de 16 puncte în sfertul doi. O revenire cu 8 puncte pentru Phoenix a fost oprită cu time-out chiar de propriul antrenor, lucru de care au profitat oaspetele, fiind şi cele care au marcat ultimul coş înainte de pauză (27-40).

A doua repriză nu a schimbat imaginea echipei care ţintea mai precis victoria, avantajul crescând decisiv în sfertul patru şi la 26 de puncte, iar de acolo gălăţencele nu au mai sperat la nimic şi au rămas doar pe locul nouă în clasament. Cu meciul de mâine, U Alba Iulia poate trece pe locul doi.

D. Fairbanks a jucat 40 de minute pentru Phoenix şi a marcat 18 puncte, fiind secondată de Ardeleanu cu 16 puncte. La oaspete, au intrat pe teren nouă jucătoare şi dintre acestea s-au remarcat Reed şi Pârâu, cu 14 puncte fiecare, dar şi Saşa Cadjo (11 puncte) şi Larisa Toma (10 puncte) .

 

Astăzi, 21 martie, am asistat la o victorie acasă şi la alta în deplasare.

La Oradea, pe Arena Antonio Alexe, gazdele au reuşit să se impună în a doua repriză într-un meci echilibrat, cu 9 răsturnări de scor şi 8 egalări, dus contra formaţiei din Alexandria. Jocul a fost decis de reuşitele rezervelor lui “U”, intrate pentru a întoarce lupta  ce părea pierdută de titulare.

Până la pauză, la cârma a fost echipa vizitatoare, cu dese şi mici desprinderi, uneori recuperate de bihorence. După pauză, s-a produs revirimentul “universitarelor”, acestea reuşind să termine în avantaj sfertul trei, la limită (49-48), după ce în primele două fuseseră conduse. Sfertul final a fost reprezentat de marile şi numeroasele ratări ale echipei din Alexandria, cu o suită incredibilă de 13 puncte irosite în timp ce gazdele nu reuşeau să înscrie nici ele.

În ultimele cinci minute, “studentele” au profitat de moralul mai bun şi au dat câteva coşuri care le-au asigurat liniştea finală.

  • Universitatea CSM Oradea – CSBT Alexandria 70 – 59 (14-17, 10-15, 25-16, 21-11)

Ashford a jucat toate cele 40 de minute şi s-a remarcat prin eficienţă cu 24 de puncte pentru orădence. La oaspete, titularele au dus tot greul, trei dintre acestea jucând 40 de minute: Arnold, Principe şi Sipos. Chivu a marcat 19 puncte, fiind cea mai eficientă.

 

În al doilea meci de astăzi, chiar dacă scorul pe sferturi a fost 2-2, oaspetele au avut desprinderi mult mai clare, la 17 şi 10 puncte, faţă de avansul de câte 2 puncte al oltencelor.

Ultima clasată, SCM Craiova, nu a putut să aducă o a doua victorie de onoare în ultimul joc din retur, în schimb braşovencele câştigând nu doar jocul, ci şi locul şase pentru play-off.

  • SCM CSS Craiova – Olimpia CUS Braşov 68 – 93 (23-21, 14-33, 9-19, 22-20)

I. Moţăţeanu a tras din nou echipa după ea cu 29 de puncte marcate (SCM Craiova). De la Olimpia am remarcat-o în statistică pe Kovacevic, cu 17 puncte.

Alte știri din Baschet