Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Turneul preolimpic va avea loc în DanemarcaDan Tautan / Mediafax Foto
23 Dec 2015

Turneul preolimpic va avea loc în Danemarca

O decizie curioasă a Federației Internaționale de Handbal (FIH) a acordat Danemarcei dreptul de organizare a turneului preolimpic de handbal feminin, din luna martie 2016.

Deși conform criteriilor sportive România era prima opțiune, forul mondial a luat arbitrar această decizie și a informat pe cale oficială Federația Română de Handbal despre starea de fapt. Celelalte turnee de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro vor avea loc în Franța, respectiv în Rusia, ultimul caz fiind, la fel ca și la noi, cu semne de întrebare referitoare la alegerea locației.

În regulamentele internaționale nu se precizează cu claritate că echipa mai bine clasată este automat desemnată drept gazdă, dar până acum aceasta a fost cutuma.

La turneul de calificare vor fi prezente patru formații: România, Danemarca, Muntenegru și Uruguay. Primele două clasate în urma acestui patrulater se vor califica pentru competiția olimpică.

Neoficial, Federația Internațională de Handbal ar fi ales Danemarca drept gazdă, după ce raportul privind organizarea Campionatului Mondial feminin a fost cotat ca foarte bun.

Alte știri din Handbal