Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Box
Turneul internațional "Mănușa Litoralului" reîncepe la Constanța după 20 de ani de întrerupere Sebastian Sascau / Mediafax Foto
01 Oct 2014

Turneul internațional "Mănușa Litoralului" reîncepe la Constanța după 20 de ani de întrerupere

Turneul internațional de box "Mănușa Litoralului" reîncepe la Constanța, în perioada 3-5 octombrie, după 20 de ani de întrerupere a acestei competiții care s-a desfășurat timp de 26 de ediții, între anii 1968 și 1994.

Mihai Constantin, antrenor la CS Farul și director executiv al Asociației Județene de Box Constanța, a declarat, miercuri, într-o conferință de presă, că la ediția 2014 a turneului "Mănușa Litoralului" vor participa peste 50 de pugiliști din România, Republica Moldova și Bulgaria.

"Este un eveniment deosebit pentru boxul constănțean și cel românesc. (...) După 20 de ani, la Constanța are din nou loc turneul internațional Mănușa Litoralului, un turneu de tradiție, constănțean, de mare valoare. Să nu uităm că aici au fost țări precum Cuba, Rusia, Franța, Germania, Mongolia și alte puteri ale boxului mondial", a afirmat antrenorul de la CS Farul Constanța.

Potrivit acestuia, la turneu vor participa boxeri de elită. "Prin această ediție 2014 încercăm să relansăm această competiție și avem o prezență de elită, loturi naționale de tineret, de seniori și cele mai bune cluburi din țară, de asemeni, selecționata Moldovei și selecționata Bulgariei, cu sportivi medaliați la campionatele europene și mondiale", a menționat Mihai Constantin.

Cluburile ai căror boxeri vor participa sunt cele de tradiție din țară, precum Steaua și Dinamo București, CSM Reșița, Petrolul Ploiești, CSM Brăila, dar și cluburile constănțene CS Năvodari, Callatis Mangalia și CS Farul Constanța.

Directorul Direcției Județene pentru Tineret și Sport Constanța, Claudiu Teliceanu, și-a exprimat speranța că odată cu reluarea tradiției cu turneul "Mănușa Litoralului", acest eveniment sportiv va putea fi organizat anual, cu o participare din ce în ce mai mare atât din partea boxerilor, cât și a publicului.

Ediția 2014 a turneului îi va avea ca invitați speciali pe Leonard Doroftei — președintele Federației Române de Box, Francisc Vaștag — vicepreședintele FRB și pe medaliatul olimpic la box, constănțeanul Ionuț Gheorghe.

Competiția se va desfășura la Sala Sporturilor din Constanța, după următorul program: vineri, 3 octombrie, ora 17,00 — gala preliminară; sâmbătă, 4 octombrie, ora 17,00 — semifinale; duminică, 5 octombrie, ora 11,00 — finale.

Accesul publicului este liber.

Turneul internațional de box "Mănușa Litoralului" este organizat de Primăria Constanța, Asociația Județeană de Box, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Federația Română de Box.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Box