Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Turneul Campioanelor: Halep, revanșă ”di granda”AFP / Mediafax Foto
25 Oct 2015

Turneul Campioanelor: Halep, revanșă ”di granda”

Un nou debut în stil de mare campioană pentru Simona Halep la Turneul Campioanelor ce a început la Singapore cu meciul ei împotriva italiencei Flavia Pennetta. Într-o reeditare a semifinalei de la US Open, principala favorită a competiției a învins-o de manieră categorică pe cea mai în vârstă câștigătoare a unui turneu de mare șlem, venită la Singapore pentru ultima ei reprezentație în circuitul profesionist feminin.

Simona a pornit meciul cu serviciul și a încercat să tatoneze jocul adversarei. Pennetta a avut nevoie de timp pentru a-și calibra lovitura favorită, reverul lung de linie, care s-a încăpățânat să nu intre așa cum își dorea. Cu lovituri mai scurte, constănțeanca a invitat-o pe adversara sa să preia inițiativa, însă această invitație a fost valabilă doar în primul ghem, după care a început să impună ritmul cu alternanța loviturilor și adâncimea oferită acestora. Înghesuită în spatele liniei de fund, Pennetta a fost reactivă și numărul greșelilor ei neforțate au continuat să crească, chiar și la mingi simple returnate în burta fileului. Pe o suprafață mai lentă decât cimentul pe care a strălucit în acest sezon, Simona a fost cea care s-a adaptat prima și s-a impus la 0 în primul set după numai 25 de minute, chiar dacă Pennetta a purtat o discuție cu antrenorul său Salvador Navarro după primele 5 ghemuri și conducea cu 40-15 în ghemul 6.

Ghemul de debut al setului secund a fost identic cu ultimul al primului, dar în oglindă, cu Simona la serviciu de data aceasta, revenind de la 15-40 și câștigând. Constănțeanca nu a făcut cadouri în primele 7 ghemuri – doar trei greșeli neforțate –, însă un retur în fileu i-a pus pe tavă italiencei primul ghem în meci, apoi în ghemul 4 un lung de linie trimis de Simona în intervalul de dublu i-a permis italiencei să egaleze tabela. Serviciul devine o armă folosită eficient de campioana noastră, spre deosebire Pennetta fiind nevoită să lupte pentru a-l concretiza și a egala la 3. După ce a cedat doar trei puncte pe propriul serviciu în primul set, Simona a trecut peste reacția de orgoliu a italiencei din startul setului secund, în urma căreia a fost nevoită să câștige la avantaj, și nu a cedat decât un punct în următoarele trei ghemuri de serviciu. Presiunea pusă la retur de constănțeancă s-a concretizat în ghemul 8, când Pennetta a cedat break-ul după trei egalități.

Servind pentru meci, Simona a apăsat mai bine pe minge forțând-o pe adversara sa să accelereze mai mult decât este cazul și victoria a venit după 70 de minute cu 6-0, 6-3.

Alte știri din Tenis de câmp