Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Alte sporturi
Trofeul Trăsnetul Carpaților, câștigat de un club din Pitești
09 Sep 2019

Trofeul Trăsnetul Carpaților, câștigat de un club din Pitești

Clubul sportiv Spider Mountain Team din Pitești a câștigat a XVI-a ediție a Trofeului Trăsnetul Carpaților, desfășurată la Cabana Voina, în zona Lerești din Munții Iezer-Păpușa. Locul I a fost ocupat de echipa „Locul1” formată din Alexandru Stroe si Iulian Popescu. Echipa câștigătoare a reușit să parcurgă traseul traseul montan în 4 ore de la start. La concurs au participat 12 echipe și ultima echipă a ajuns după 9 ore de la start.

Concursul de turism sportiv face parte din festivalul montan Trofeul Trăsnetul Carpaților care adună de peste șaisprezece ani copii, începători și pasionați de munte, și este orgnizat de Asociația Trăsnetul Carpaților. Agenda evenimentului include pe lângă competiția de turism sportiv a adulților, un concurs cu activități pentru copii cu vârste între 4 și 14 ani și un concert folk la care anul acesta au fost invitați Emeric Imre și Valentin Moldovan.

„Evenimentul Trofeul Trăsnetul Carpaților a devenit un festival montan de referință pentru iubitorii de munte, drumeție și timp de calitate în aer liber. Pornit de la o idee între prieteni în urmă cu 16 ani, festivalul a devenit un eveniment pentru întreaga familie. La competiția de turism sportiv merg adulții, la jocurile din tabără copii sunt în centrul atenției, iar seara avem mâncăruri tradiționale și concertul folk pentru întreaga familie. Este un timp de calitate petrecut în natură și toate activitățile au avut ca scop construirea unei experiențe montane complete, atât pentru începători, cât și pentru pasionații de drumeții”, a declarat Marius Stroe, presedinte al Asociației Trăsnetul Carpaților din Pitești.

Concursul de turism sportiv presupune echipe de câte 2-4 sportivi care trec printr-o serie de probe, printre care parcurgerea unui traseu montan pe baza unei hărți în timp limitat, două probe teoretice și o probă de orientare viteză, cu desfășurare într-un poligon, în pădure.

Cupa Micilor Temerari s-a adresat copiilor cu vârste între 4 și 14 ani și a inclus probe și ateliere distractive și creative, pentru dezvoltarea abilităților de îndemânare. Copiii au participat la jocuri de tabără şi au luat parte la probe de tir cu arcul și pușca.

Trofeul Trăsnetul Carpaților s-a încheiat cu spectacolul „Folk la înălțime”, în cadrul căruia au urcat pe scenă Emeric Imre și Valentin Moldovan.

Ediția din acest an a Trofeului Trăsnetul Carpaților a fost realizată cu sprijinul sponsorilor Fundatia eMAg si Chevrolet CC. Evenimentul este unul anual, astfel că atât pasionații, cât și începătorii de drumeții montane sunt așteptați la următoarea ediție a Trofeului Trăsnetul Carpaților în vara lui 2020.

Alte știri din Alte sporturi