Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Trofeul Carpați: Două victorii ce ne dau optimismSabin Malisevschi / SportPictures.eu
23 Nov 2018

Trofeul Carpați: Două victorii ce ne dau optimism

Sala Polivalentă ”Ioan Kunst Ghermănescu” din Capitală este gazda Trofeului Carpați la handbal feminin aflat anul acesta la ediția cu numărul 50, o ediție jubiliară a competiției a cărei valoare este recunoscută an de an prin participarea unor selecționate de prim rang. Anul acesta alături de primele două selecționate ale României, la București vor evolua Rusia și Serbia, reprezentative care folosesc acest turneu drept ultim test pentru verificarea potențialului înainte de Campionatul European ce începe peste o săptămână în Franța.

Turneul se desfășoară după sistemul Final Four, în meciurile de astăzi România B dând replica Rusiei, în timp ce România a înfruntat Serbia. Echipa a doua a României a provocat o surpriză imensă învingând la limită, 25:24 (11:12), campioana olimpică en-titre, Rusia lui Yevgeny Trefilov. Chiar dacă au venit la București fără patru titulare, garnitura rusă are un lot omogen și chiar în aceste condiții a fost nevoită să se încline în fața ambițioaselor jucătoare care i-au dovedit selecționerului Martin Ambros că se poate baza oricând pe serviciile lor la prima garnitură. După ce pe parcursul primei reprize au fost conduse multă vreme la patru goluri diferență, de la 2:6 până la 8:12, tricolorele au dat primul avertisment adversarelor revenind până la pauză la diferență minimă. Primele minute ale reprizei secunde au aparținut fetelor noastre și după un parțial de 5:2 au înregistrat cea mai mare diferență în favoarea lor, 16:14, dar rusoaicele au revenit și au întors pentru 20:22. Finalul a fost controlat din nou de tricolore și un alt parțial de 5:2 în care au interpretat foarte bine partitura contraatacului a parafat victoria.

Andreea Popa a înscris 6 goluri, Bianca Bazaliu 4, Lorena Ostase și Ștefania Lazăr câte 3, Nicoleta Dincă și Anca Polocoşer câte 2, Raluca Petruş, Cristina Boian, Sonia Seraficeanu, Mădălina Zamfirescu și Andreea Tîrşoagă câte un gol.

Fostă vicecampioană mondială în 2013 și locul 9 la ultimele ediții ale campionatelor mondiale și europene, Serbia a chinuit prima garnitură tricoloră și după ce s-au aflat în față pe tabelă cu un avantaj minim, cu patru minute înainte de pauză s-au distanțat la trei goluri, 10:13, și au intrat la cabine cu două lungimi, 13:15. Dumanska a fost de netrecut între buturi și în repriza secundă și le-a asigurat fetelor din ofensivă liniștea construcției. Egalarea a survenit logic, 16:16, apoi în minutul 43 tricolorele au preluat conducerea 20:19 și s-au distanțat treptat până la 27:21 în minutul 53, scor imposibil de imaginat la pauză. Scăderea ritmului de pe final le-a permis sârboaicelor să se apropie pe tabelă, dar fără a pune în pericol victoria fetelor noastre, scorul final fiind 29:26 (13:15).

Golurile echipei noastre au fost înscrise de Neagu și Pintea câte 5, Buceschi 4, Chiper 3, Perianu, Laslo, Florică, Ardean și Dragut câte 2, Băcăoanu și Udriştioiu câte un gol.

Așadar, finala va fi o afacere tricoloră, o certificare a nivelului bun la care se află handbalul feminin românesc și dătătoare de speranțe atât din perspectiva Campionatului European, cât și privind în perspectiva echipei naționale.

România B – Rusia  25:24 (11:12)

România A – Serbia  29:26 (13:15)

Mâine, cu începere de la ora 16:00 se dispută finala mică între Rusia și Serbia, iar de la ora 18:30 România A și România B se vor întâlni în finala mare.

Alte știri din Handbal