Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
Tricolorii vor întâlni Cehia sau Elveția în barajul pentru Campionatul European din 2018Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
09 Oct 2017

Tricolorii vor întâlni Cehia sau Elveția în barajul pentru Campionatul European din 2018

Naționala de seniori a României va întâlni Cehia sau Elveția în play-off-ul pentru Campionatul European din 2018, a anunțat Liga Europeană de Natație.

Cehia a ocupat ultimul loc in grupa A din turul doi preliminar, ce s-a desfasurat la Rio Major (Portugalia), dupa Ucraina, Portugalia si Lituania. De partea sa, Elvetia a fost a 4-a in grupa de la Gorzow (Polonia), dupa Belarus, Israel si Polonia.

Romania a ocupat locul 10 la precedenta editie a Campionatelor Europene, in urma Frantei, celelalte formatii clasate pe locurile 9-16 la competitia de la Belgrad din 2016 fiind in ordine: Germania, Olanda, Slovacia, Georgia, Malta si Turcia.

Conform anuntului facut de LEN, adversarele din  play-off se stabilesc in functie de rezultatele obtinute in turnee preliminarii si locurile ocupate, in clasamentul 9-16, la Campionatele Europene de la Belgrad 2016.

Astfel primele clasate din turul doi preliminar se vor împerechea cu locurile 15-16 de la Belgrad 2016, echipele de pe pozitiile secunde din faza a doua a calificarilor vor juca impotriva locurilor 13-14 de la europenele precedente, etc.

Conform acestor criterii urnele vor arata astfel:

Ucraina / Belarus vs. Malta / Turcia

Portugalia / Israel vs. Slovacia / Georgia

Lituania / Polonia vs. Germania / Olanda

Cehia / Elvetia vs. Romania / Franta

Faza a treia a calificarilor se va juca in sistem eliminatoriu: prima mansa pe 24 Februarie 2018  si returul 3 Martie 2018.

Tragerea la sorti va avea loc la de 4 noiembrie, atunci cand, la Budapesta, se for desfasura meciurile din Supercupa Europei. La turneul final, de la Barcelona, programat în 2018, sunt calificate deja Serbia, Muntenegru, Ungaria, Grecia, Spania, Italia, Croatia si Rusia.

 

sursa: h2opolo.ro

Alte știri din Polo