Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Tricolorii pierd la limită barajul cu IslandaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Oct 2020

Tricolorii pierd la limită barajul cu Islanda

Pe arena Laugardalsvöllur din Reykjavik tricolorii conduși de Mirel Rădoi și-au luat oficial rămas bun de la visul participării la Campionatul European în care aveau șansa de a evolua pentru prima dată în istorie pe teren propriu.

O primă repriză în care au primit două goluri și nu au reușit să trimită balonul pe spațiul porții apărate de Halldorsson a hotărât soarta partidei contra Islandei, o echipă care pierduse ultimele două meciuri disputate la începutul lunii septembrie.

Nordicii au deschis scorul în minutul 16, după o perioadă în care mijlocașii români dăduseră semne de revigorare și începuseră să dezvolte mai mult faza de construcție: pe o acțiune de atac a gazdelor, Gylfi Sigurdsson și-a dovedit superioritatea în fața lui Crețu și a șutat la firul ierbii de la 16 metri, fază la care Tătărușanu, mascat de colegul său din defensivă, nu a putut bloca balonul care a intrat în plasă pe lângă bara din stânga sa. Decarul gazdelor putea semna dubla în minutul 22, dar de această dată Tătărușanu a intervenit salutar, apoi Finnbogason putea duce scorul la 2-0 în minutul 27, însă golul său a fost anulat pe motiv de ofsaid. În cele din urmă, Sigurdsson își trece din nou numele pe lista marcatorilor în minutul 35 cu un șut cu efect trimis la colțul lung, efortul lui Tătărușanu de a para fiind în van.

Rădoi schimbă la pauză întreaga linie de atac și speră la revigorarea ofensivei, însă islandezii sunt în continuare mai consistenți și în minutul 58 Traustason ratează singur cu Tătărușanu dintr-o situație de unu la unu. Speranțele renasc în minutul 63, atunci când arbitrul Damir Skomina consultă VAR-ul și acordă penalty pentru România în urma unui cot aplicat în săritură de fundașul Sigurdsson în figura lui Burcă. Maxim transformă impecabil și aveam la dispoziție o jumătate de oră pentru un al doilea gol ce ne putea duce în prelungiri. Islandezii se baricadează în propria treime, tricolorii nu au găsit soluția de a-i dizloca și doar suspiciunea unui alt penalty neacordat de Skomina în minutul 80 pentru un henț al lui Sigurdsson la o pătrundere a lui Iancu nu a fost de ajuns pentru egalare. După cinci minute de prelungiri în care nu a putut crea panică în careul islandez, România pierde și se oprește din cursa spre Euro.

Rămâne UEFA Nations League, campanie în care duminică tricolorii vor evolua în Norvegia.

 

Islanda - România 2-1 (2-0)

Au marcat: G. Sigurdsson (min. 16 și 34)/Maxim (min. 63 pen.)

Islanda (antrenor Erik Hamren): Halldorsson – Palsson, R. Sigurdsson, Arnason (min. 86 Ingason), H. Magnusson – Traustason, A. Gunnarsson, Bjarnason, Gudmundsson (min. 83 Sigurjonsson) – Sigurdsson, Finnbogason (min. 75 Sigthorsson)

România (antrenor Mirel Rădoi): Tătărușanu – Manea, Bălașa, Burcă, Camora – Stanciu (min. 87 Cicâldău), Crețu, Maxim (min. 80 Keșeru) – Deac (min. 46 Iancu), Alibec (min. 46 Pușcaș), Mitriță (min. 46 I. Hagi)

Alte știri din Fotbal