Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Tricolorii, la un pas de calificarea la Campionatul EuropeanOvidiu Dumitru Matiu / Mediafax Foto
24 Aug 2014

Tricolorii, la un pas de calificarea la Campionatul European

Echipa națională de baschet masculin a României a repurtat o victorie importantă în preliminariile pentru Campionatul European din 2015. Băieții noștri, sub comanda antrenorului Marcel Țenter, s-au impus în deplasare, în fața Suediei, cu scorul de 88-86. România a condus cu 22-17 și apoi cu 47-38 la pauza mare.

Pe final am avut 13 puncte avans, însă sfertul patru a fost mai modest, iar noi am permis vikingilor să revină și să egaleze la 85 pe final. Totuși, ultimele secvențe ne-au aparținut, așa că am câștigat și am făcut un pas uriaș spre calificarea la turneul final continental.

Vlad Moldoveanu a reușit 22 de puncte, fiind coșgeterul echipei, secondat de Adrian Guțoaia, 15 puncte, sau Cătălin Baciu, cu 14 puncte și 9 recuperări în statistici.

Echipa noastră se află pe locul secund în clasament, cu 9 puncte, în urma Letoniei, care e lideră cu maximum de puncte, 10. Miercuri, la Sibiu, avem nevoie de un meci cât mai bun, poate și o victorie contra balticilor, care ne-ar consolida locul secund în grupă.

Sistemul de calificare ne este și el favorabil. Din cele șapte grupe preliminare, șase formații de pe locul secund merg mai departe, așa că un succes cu Letonia ne face să nu putem rata prezența între cele mai bune 24 de echipe europene.   

Alte știri din Baschet