Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Tricolorii înving în ultimul meci al anuluiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Nov 2022

Tricolorii înving în ultimul meci al anului

Un meci cu Moldova jucat în ziua în care debutează Campionatul Mondial din Qatar este o palidă consolare pentru suporterii români, care au fost consolați de jucătorii selecționați de Edi Iordănescu cu 5 goluri.

După eșecul de joi, 1-2 cu Slovenia pe „Cluj Arena”, România a arătat hotărâtă la Chișinău, pe stadionul ”Zimbru”, să puncteze la fiecare ocazie ivită. Și în mare parte tricolorii au reușit, prima reușită a partidei venind în minutul 9 la șutul cu stângul plasat perfect de Moruțan în plasa laterală de la colțul lung. După ce a semnat o bară în minutul 21, Drăguș își trece și el numele pe lista marcatorilor în minutul 40 după o pătrundere individuală și un șut de la 16 metri în dreapta portarului Celeadnic. Jucătorul lui Standard Liege putea face dubla două minute mai târziu, dar încercarea sa de lob din poziție de unu la unu cu Celeadnic nu a fost reușită, golul cu numărul 3 venind în minutul 61. Cicâldău a arătat că rămâne un executant de top al loviturilor libere și parcă a pus cu mâna balonul la vinclu de la aproximativ 25 de metri, apoi în minutul 71 Paraschiv înscrie la debutul său în echipa națională dintr-un penalty obținut tot de el în urma unui fault al lui Armaș. Scorul final a fost stabilit de Rus în minutul 89 după un corner și o minge bâlbâită în careul lui Celeadnic.

Așadar, România încheie un an foarte slab cu o victorie impresionantă doar în statistici.

 

Moldova – România 0-5 (0-2)

Au marcat: Moruțan (min. 9), Drăguș (min. 40), Cicâldău (min. 6), D. Paraschiv (min. 71 pen.), Rus (min. 89)

Moldova (selecționer Serghei Clescenco): Celeadnic – S. Plătică (min. 46 Revenco), Dumbrăvanu (min. 46 Iovu), Bolohan, Armaş, Reabciuk - Raţă, Ioniţă (min. 75 M. Plătică) – Postolachi (min. 61 Caimacov), Moţpan (min. 75 Stînă), Damaşcan

România (selecționer Edward Iordănescu): Târnovanu – C. Manea (min. 69 Pantea), Ad. Rus, Burcă (min. 69 Drăguşin), Opruţ – Olaru, Băluţă, Cicâldău (min. 77 N. Păun) – Moruţan (min. 62 Sefer), Puşcaş (min. 69 D. Paraschiv), Drăguş (min. 62 M. Ştefănescu)

Alte știri din Fotbal