Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Tricolorii înving din nou Chile cu 3-2Paul Ursachi / SportPictures.eu
31 Mai 2018

Tricolorii înving din nou Chile cu 3-2

Într-un meci amical disputat în Austria, pe Stadionul ”Sportzentrum Graz-Weinzodl” din Graz, selecționata României a învins cu 3-2 (1-1) reprezentativa statului Chile, ambele echipe nefiind calificate la ediția rusească a Campionatului Mondial.

Venită într-un periplu european, naționala sud-americană a aliniat un ”11” experimental, cu jucători pe care selecționerul Reinaldo Rueda Rivera dorește să îi integreze într-o nouă versiune a ”Furiei Roja”. De partea cealaltă, Cosmin Contra a folosit la rândul său o serie de jucători nou atrași în circuitul echipei naționale.

Scorul meciului din această seară a fost identic cu cel înregistrat în urmă cu un an în partida disputată la Cluj de cele două naționale, însă de această dată scorul a fost deschis de elevii lui Cosmin Contra. Stanciu a modificat tabela în minutul 13 cu un șut cu piciorul stâng la colțul lung și lucrurile stăteau bine pentru tricolori în momentul în care adversarii lor au rămas în 10 odată cu eliminarea lui Castillo în minutul 30 pentru un cot în față aplicat lui Toșca. La două minute distanță Maripan a profitat de o nesincronizare a debutantului Nedelcearu cu Grozav și a înscris cu capul aducând egalarea, apoi Lorenzo Reyes i-a dus pe sud-americani în avantaj în minutul 52 după ce l-a depășit pe Cicâldău. Intrarea lui Budescu a vitalizat ofensiva română și în minutul 66 o pasă cu călcâiul a playmaker-ului FCSB-ului i-a oferit șansa lui Chipciu să-și treacă în palmares o pasă decisivă pentru Ciprian Deac, clujeanul aducând egalarea. Scorul final al partidei a fost stabilit de Budescu în minutul 84 cu un șut din cădere și România iese din nou învingătoare cu Chile, fiind în același timp a 305-a în palmaresul tricolorilor dintr-un total de 688 de meciuri disputate.

Următorul joc al naționalei va avea loc la Ploiești, pe arena ”Ilie Oană” cu reprezentativa Finlandei, în data de 5 iunie.

Selecționerul Cosmin Contra a folosit de-a lungul partidei următorii jucători: Tătăruşanu - Benzar, Nedelcearu (min. 59 M. Bălaşa), Săpunaru, Toşca - Cicâldău (min. 64 Budescu), Nedelcu (min. 70 T. Băluţă), Stanciu - Rotariu (min. 54 Deac), Grozav (min. 54 Chipciu), Ţucudean (min. 75 G. Puşcaş). Pe banca de rezerve s-au mai aflat Lung, Niţă, C. Manea, Bancu, A. Băluţă, Anton, Stoian, Man, A. Mitriţă.

Alte știri din Tenis de câmp