Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Tricolorii au câștigat trofeul Balkanic Next Star Cup 2018Mircea Roșca / SportPictures.eu
16 Dec 2018

Tricolorii au câștigat trofeul Balkanic Next Star Cup 2018

Sala de Sport “Gheorghe Roman” din Cluj-Napoca a gazduit sambata ultimele confruntari din cadrul turneului international Balkanic Next Star Cup 2018, competitie rezervata sportivilor cu varste de pana la 16 ani si care a adunat la start noua echipe nationale, cinci in intrecerea masculina si patru in cea feminina.

Reprezentativa masculina U16 a Romaniei a realizat un parcurs fara greseala in cadrul turneului international de la Cluj-Napoca, echipa pregatita de antrenorii Sergiu Popa si Marian Cernea reusind sa depaseasca pe rand Bulgaria (scor 85-69), Muntenegru (scor 84-64), Macedonia (scor 72-67) si in ultima zi Ungaria (scor 64-49). In ultima disputa de sambata, desi aveau primul loc deja asigurat, tinerii baschetbalisti romani si-au aratat intentia de a-si pastra invincibilitatea si de a nu face pasi gresiti, astfel ca inca de la debut au fortat desprinderea pe tabela pentru un meci fara istoric. O data cu trecerea timpului, diferenta a inceput sa se mareasca, astfel ca, la pauza, Romania conducea cu scorul de 36-19. La reluare, oaspetii au tot incercat sa revina in joc, dar echipa noastra si-a gestionat bine avantajul si a reusit in final sa se impuna, cu scorul de 64-49, obtinand cea de-a patra victorie consecutiva si punctaj maxim in clasamentul Balkanic Next Star Cup 2018.

Clasamentul final al Balkanic Next Star Cup 2018 este urmatorul:
1. ROMANIA – 8 puncte (4 victorii)
2. MACEDONIA – 7 puncte (3 victorii, 1 infrangere)
3. Muntenegru – 6 puncte (2 victorii, 2 infrangeri)
4. Bulgaria – 5 puncte (1 victorie, 3 infrangeri)
5. Ungaria – 4 puncte (4 infrangeri)

In competitia feminina, care a avut la start patru echipe, nationala noastra U16 pregatita de Madalin Piperea si Marian Enache a inregistrat trei victorii consecutive in prima faza, depasind pe rand Macedonia (scor 84-40), Bulgaria (scor 55-29) si Ungaria (scor 52-50), si ocupand prima pozitie in clasamentul intermediar. In cadrul semifinalelor, tinerele noastre tricolore s-au impus din nou in fata Macedoniei, cu scorul de 69-31, iar in marea finala au dat ochii cu Ungaria, care a dispus in penultimul act al competitiei de Bulgaria, cu scorul de 65-53. Dornice sa intre in posesia trofeului Balkanic Next Star Cup 2018, baschetbalistele noastre au avut un debut furtunos si s-au instalat rapid la conducere, reusind sa-si mareasca avantajul pana la pauza: scor 40-31. La reluare, dominarea tricolora a continuat iar cel de-al treilea sfert s-a incheiat la 64-47, diferenta care nu prevestea deloc un final de infarct. Numai ca, oaspetele au avut in ultimele zece minute o revenire spectaculoasa, reusind chiar in ultimele secunde de joc sa-si treaca in cont o reusita de la mare distanta, care a inchis tabela la 73-74, scor care a adus Ungariei mult ravnitul trofeu.

Clasamentul final al Balkanic Next Star Cup 2018:
1. UNGARIA
2. ROMANIA
3. Bulgaria
4. Macedonia

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Juniori