Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Tricolorele participă la un puternic turneu internațional în CehiaDan Tautan / Mediafax Foto
08 Iun 2016

Tricolorele participă la un puternic turneu internațional în Cehia

Selecționata națională de senioare a României pleacă mâine spre Cehia, baschetbalistele tricolore pregătite de antrenorul Miroslav Popov urmând să evolueze în cadrul unui puternic turneu internațional găzduit de Sala Sporturilor din Hradec Kralove. Conform organizatorilor, naționala României va disputa în week-end trei jocuri amicale împotriva selecționatelor Cehiei și Ungariei, după următorul program:

10 iunie, ora 20:00 România – Ungaria
11 iunie, ora 20:00 Cehia A – România
12 iunie, ora 17:30 România - Cehia B
 
Aflata in plina campanie de pregatire pentru meciurile dificile cu Israel si Turcia din noiembrie, decisive pentru calificarea la EuroBasket Women 2017 din Cehia, echipa nationala de baschet feminin a Romaniei a strans randurile in aceasta perioada pentru o sesiune de pregatire in Arena de Baschet, care se incheie cu participarea la turneul international amical din localitatea ceha Hradec Kralove. Selectionerul Miroslav Popov a decis, pentru cantonamentul din Bucuresti, sa menajeze o parte dintre tricolorele cu “state vechi” in echipa nationala, preferand in schimb sa testeze o serie de jucatoare tinere, de reala perspectiva pentru baschetul feminin romanesc. Astfel, la antrenamentele din Arena de Baschet au fost prezente alaturi de capitanul Gabriela Marginean si alte cateva internationale cu experienta, dar nucleul tricolor a fost format din multe tinere sperante. Si cum turneul din Cehia este un bun prilej de verificare a potentialului tinerelor sportive care reprezinta viitorul nationalei, staff-ul tehnic roman va deplasa un lot de 13 sportive, dupa cum urmeaza:  
 
ELISABETH PAVEL (TSV 1880 Wasserburg)
ALINA CRACIUN (Union Sportive La Glacerie)
SONIA URSU (CSU Alba Iulia)
MARTA FODOR (CSU Alba Iulia)
GABRIELA IRIMIA (Olimpia CSU Brasov)
ANA FERARIU (Olimpia CSU Brasov)
DORA ARDELEAN  (Olimpia CSU Brasov)
ROMINA FILIP (Phoenix Galati)
HANNA DEMETER (Phoenix Galati)
ALINA CHIVU (CSBT Alexandria)
IOANA GHIZILA (CSM CSS Ploiesti)
KINCSO KELEMEN (Colorado State University)
- PAULA LENART (Darmouth College)
 
Convocata initial pentru pregatirea de la Bucuresti, Adina Stoiedin a fost inlocuita in ultimul moment de tanara speranta Kincso Kelemen (freshman la Colorado State University) din cauza faptului ca sportiva legitimata la Spirou Monceau Charleroi urmeaza un tratament de recuperare in tara dupa o accidentare la tendonul achilian.

Pe de alta parte, desi a tinut sa fie prezenta in pregatire la Bucuresti si s-a antrenat cot la cot cu mai tinerele sale colege de nationala, capitanul Gabriela Marginean nu va face deplasarea in Cehia, urmand sa inceapa cateva sedinte de recuperare medicala la capatul unui sezon extrem de solicitant, capitanul tricolorelor jucand atat in intrecerile din Spania, unde a si cucerit trofeul de campioana cu Parfumerias Salamanca, cat si in competitiile internationale derulate sub egida FIBA.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet