Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Trei meciuri test pentru România în luna noiembrie
19 Iul 2016

Trei meciuri test pentru România în luna noiembrie

Naționala de rugby a României va disputa trei meciuri test în luna noiembrie. Astfel, Stejarii vor întâlni la București, pe Stadionul “Arcul de Triumf”, Statele Unite ale Americii, Canada și Uruguay.

Toate cele trei echipe au participat la ultima editie a Cupei Mondiale de Rugby din 2015, din Anglia. De altfel, Romania si Canada au fost adversare la Cupa Mondiala, Stejarii reusind atunci, cea mai mare revenire din istoria rugbyului la aceasta competitie, castigand cu 17-15, dupa ce au fost condusi cu 15-0.

Oficialii World Rugby au comunicat programul meciurilor, astfel:

12 noiembrie România – SUA
19 noiembrie România – Canada
26 noiembrie România – Uruguay
 

De cativa ani, luna noiembrie este dedicata partidelor test, forul mondial World Rugby urmarind prin aceste meciuri sa dea posibilitatea natiunilor din cel de-al doilea esalon valoric sa intalneasca adversari valorosi pentru a-si creste astfel nivelul de joc. In plus, aceste meciuri reprezinta o oportunitate de verificare a echipei Romaniei pentru ca din editia 2017-2018 a Cupei Europene a Natiunilor, Stejarii vor incepe campania de calificare la Cupa Mondiala din Japonia 2019.

“Sunt meciuri importante pentru noi pentru ca sunt impotriva unor echipe aflate in vecinatatea noastra in clasamentul mondial si sunt apropiate in ce priveste nivelul de joc. Sunt convins ca Uruguay va veni cu cea mai buna echipa, nu cea de sperante, asa cum s-a intamplat la Nations Cup. Va fi interesant sa intalnim Canada, care va dori revansa dupa acel meci istoric de la Cupa Mondiala, in plus au si o serie de schimbari la nivelul staff-ului si al echipei. Sunt un pic dezamagit ca nu avem meciuri cu echipele din primul esalon valoric, insa stiu ca oficialii World Rugby au facut totul pentru acest lucru si sper ca anul viitor sa avem aceste meciuri pe care ni le dorim. Vom avea pentru meciurile din toamna cei mai buni jucatori din Franta si din Romania pentru ca practic va fi o ultima repetitie pentru campania de calificare la Cupa Mondiala din 2019, care incepe cu sezonul 2017 al Cupei Europene a Natiunilor. De asemenea, vom incerca sa avem cat mai multi jucatori tineri si ma bucur ca acestia au confirmat la Nations Cup si ne vor ingreuna misiunea de a selecta jucatorii pentru aceste meciuri”, a declarat Lynn Howells, antrenorul Romaniei.

In urma partidelor test din luna noiembrie, Romania isi poate consolida locul 16 in ierarhia mondiala, pentru ca cei trei adversari o urmeaza in ranking astfel, SUA – locul 17,  Canada – locul 18 si Uruguay – locul 19.

Alte știri din Rugby