Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Ciclism
Transilvania Bike Trails Race
24 Iul 2014

Transilvania Bike Trails Race

Fundația ADEPT Transilvania, în parteneriat cu NoMad Merida CST, anunță startul primului maraton de mountain bike pe trasee construite special pentru biciclete, în zona Sighișoarei. Startul are loc sâmbătă 26 iulie, ora 11:00, în satul Viscri, comuna Bunești, din județul Brașov.

Transilvania Bike Trails Race (TBT Race) este un concurs potrivit atât cicliștilor profesioniști, cât și amatorilor. Concurenții vor avea de parcurs un traseu de 50 de kilometri, o mare parte desfășurându-se pe traseul construit de Fundația ADEPT în cadrul proiectului ”Descoperă Târnava Mare pe bicicletă”, în parteneriat cu organizaţia Prietenii Naturii din Elveţia și Fundația Orange.

Ne-am dorit să oferim o experiență unică, atât iubitorilor de natură cât și pasionaților de ciclism, dându-le ocazia să folosească în premieră pentru România primele trasee special construite pentru biciclete. Traseele sunt pietruite pentru a se evita producerea de noroi, sunt ușor de urmărit, sunt construite în proporție de 80% prin pădure și pot fi utilizate pe toată perioada anului, exceptând perioadele cu zăpadă.”, spune Cornel Stanciu, reprezentantul Fundaței Adept.

În același timp, obiectivul concursului este de a atrage un număr cât mai mare de iubitori ai mișcării în aer liber pentru a descoperi pedalând, zona satelor săsești din Transilvania. Astfel, punctele de alimentare vor fi amplasate în interiorul zidurilor celor 3 biserici fortificate săsești din Bunești, Criț și Meșendorf.

După concurs, participanții sunt așteptati la Viscri, pentru petrecerea cu produse locale, taur la proțap și concerte faine din partea celor de la Țapinarii și Robin and the Backstabbers.

Înscrierea în concurs se poate face inclusiv sâmbătă 26 iulie, ora 10:00, la Viscri - linia de start, iar mai multe informații despre traseu și optiuni de cazare se regăsesc pe site-ul concursului www.tbtrace.ro, pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/tbtrails sau pe www.discovertarnavamare.org/

 

Despre organizatori:

Proiectul ”Descoperă Târnava Mare pe bicicletă” este finanţat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă. Cofinanțarea acestui proiect este asigurată de Fundaţia Orange. Bugetul total al proiectului este de 280.000 CHF, din care 250.000 CHF asigurați prin Programul de Cooperare Elvețiano-Român, iar diferența de către Fundația Orange.

Fundația ADEPT Transilvania este implicată în proiecte de dezvoltare rurală și conservare a naturii în regiunea Sighisoara-Târnava Mare, începâmd cu anul 2004.

NoMad Merida CST este organizatorul celul mai mare concurs de bicicletă din România, Prima Evadare, eveniment care a adunat la start în 2014 peste 3200 participanți.

Sponsorii evenimentului sunt Fundatia Orange, VAUDE, High5, Help Net, Merida, Viscri 125, Casa cu Zorele, Société Gourmet Cooking Classes, Isuzu, Casa de pe Deal.

Alte știri din Ciclism