Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Tragere la sorți CL: Grupă facilă pentru CSM BucureștiRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Iul 2017

Tragere la sorți CL: Grupă facilă pentru CSM București

Aseară, într-un castel din capitala Sloveniei, Ljubljana, au avut loc ceremoniile tragerii la sorți a grupelor principale ale Velux Champions League. Pentru competiția feminină, CSM București a făcut parte din prima urnă valorică alături de Györi AUDI ETO KC, deținătoarele titlului, de HC Vardar și de Buducnost.

Extrema stângă de la Krim Mercator, Tamara Mavsar, împreună cu președintele comisiei de competiții din cadrul EHF, Bozidar Djurkovic, au fost cei care au efectuat tragerea la sorți, una favorabilă pentru ”tigroaice”.

Ele le vor avea ca adversare în grupa A pe noua campioană a Danemarcei, Nykobing Falster HB, echipă înființată în 2009 și aflată la primul titlu din palmares, recent semifinalistă în EHF Cup. Alături de aceasta se regăsește Vistal Gdynia, campioana Poloniei cu două trofee la activ, cea mai bună performanță a echipei de la Marea Baltică fiind calificarea în semifinalele EHF Challenge Cup în 2010. Cea mai redutabilă adversară este RK Krim Merkator Ljubljana, dublă câștigătoare a EHF Champions League în 2001 și 2003 și finalistă în 1999, 2004 și 2006.

 

Iată componența celor patru grupe:

Grupa A

CSM Bucureşti, Nykobing Falster HB (Danemarca), RK Krim Merkator Ljubljana (Slovenia), Vistal Gdynia (Polonia)

Grupa B

Györi AUDI ETO KC (Ungaria), Rostov Don (Rusia), FC Midtjylland (Danemarca), Brest Bretagne HB (Franța)

Grupa C

HC Vardar (Macedonia), Larvik (Norvegia), FTC Rail Cargo Hungaria (Ungaria), câştigătoarea grupei de calificare nr. 2

Grupa D

Buducnost (Muntenegru), Metz HB (Franța), SG BBM Bietigheim (Germania), câştigătoarea grupei de calificare nr. 1

 

Prima rundă a meciurilor va începe pe 8-10 octombrie, iar ultima va avea loc pe 17-19 noiembrie. Primele trei clasate din fiecare grupă se califică în faza a doua a grupelor, echipele din grupele A și B formând o grupă, iar cele din grupele C și D o altă grupă.

Alte știri din Handbal