Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Tot Aradu-i frunceaSportPictures.eu
08 Mar 2014

Tot Aradu-i fruncea

Liga Naţională de Baschet le-a dat prilejul echipelor feminine să se dueleze astăzi, 8 martie, pentru un cadou pe care şi-l doreşte oricine: victoria. S-au disputat şase partide din şapte, încheiate „la egalitate” în meciul neoficial gazde-oaspete: 3-3. În toate aceste partide, favoritele au jucat mai bine.

O menţiune specială pentru Goldiş Arad şi U Alba Iulia: au recapitulat cu succes lecţiile de atac în vederea turneului Final Four din Liga Europei Centrale şi se menţin pe locurile 1-2 în campionatul nostru.

 

Antrenorul Jose Miguel Arauho Peres a rulat tot lotul aflat la dispoziţie în sala „Victoria” din Arad într-o partidă pe care a câştigat-o în faţa ultimei clasate:

Univ Goldiş ICIM Arad - SCM CSS Craiova 87 – 49 (20-12, 26-20, 17-8, 24-9)

Craiovencele şi-au făcut  loc în atac doar în primele şapte-opt minute, mai ales prin Moţăţeanu: după 7-0 au revenit la 7-6 şi Peres le-a băgat pe gazde „în şedinţă” cu primul time-out. Reglajul a funcţionat şi am asistat la o primă desprindere de opt puncte. A doua secvenţă a însemnat o luptă inegală între echipa de pe primul loc şi... I. Moţăţeanu, cea care a marcat alte opt puncte pentru oltence. După pauză, a 24-a victorie s-a scris cu litere mari, mai ale în ultimele zece minute, când s-a ajuns la o diferenţă de 33 de puncte.

De la Goldiş, au înscris toate jucătoarele intrate pe teren, dintre acestea detaşându-se M. Engleman, cu 15 puncte. Pentru SCM Craiova, s-a remarcat I. Moţăţeanu, cu 20 de puncte înscrise.

 

În sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca, puţinii spectatori au urmărit spectacolul oferit de Phoenix la scenă deschisă. Gălăţencele s-au conectat repede la miza locului opt din clasament, pentru a intra în play-off, lucru care le-a şi ieşit din plin.

Universitatea Cluj-Napoca - CS Phoenix Galaţi 56 – 69 (13-24, 10-14, 26-19, 7-12)

Pas cu pas, cu o desprindere „rentabilă” în primul sfert, oaspetele au sădit victoria, pe care au îngrijit-o şi protejat-o până la pauză, şi chiar dacă universitarele au stârnit revenirea în sfertul trei, roadele s-au adunat în coşul echipei care a revenit pe „opt”, la egalitate de puncte (33) cu Danzio Timişoara.

De la clujence, am notat-o pe J. Kajdacsi cu 20 de puncte, iar de la Phoenix pe F. Ardeleanu cu 17 puncte.

 

Tot cu victorie în deplasare s-a terminat meciul de la Oradea, de pe Arena „Antonio Alexe”, sub privirile a foarte puţini localnici, doar 48. Şi aici, am comsemnat înfrângerea unei echipe „stundeţeşti”, dominarea vizitatoarelor fiind remarcată în sferturile unu, trei şi patru:

Universitatea CSM Oradea - ACS Sepsi SIC 50 – 68 (12-19, 17-15, 10-14, 11-20)

Orădencele au risipit singurul egal (2-2) de pe tabelă chiar în minutul de început, apoi au picat exemenul de apărare la care le-au supus atancantele lui Sepsi. Atacantele locale şi-au făcut o parte din teme, dar au primit la final „insuficient”, tabela arătând adevărul şi numai adevărul: diferenţa de optsprezece puncte.

Marcatoarele cele mai eficiente: C. Johnson (U. Oradea) - 13 puncte şi S. Prahalis (Sepsi) – 29 de puncte.

 

Am avut un meci frumos astăzi în Bucureşti, în sala „Rapid”, cu o echipă gazdă în prim-plan. Mureşencele au reuşit doar desprinderi sporadice şi la limită, şi la fel de puţine egalări. În rest, bucureştencele şi-au serbat ziua cu acţiuni reuşite, mai ales în sferul trei.

CS Rapid Bucureşti - CS Nova Vita 72 – 53 (21-19, 17-13, 19-9, 15-12)

A fost meciul titularelor rapidiste, acestea înscriind 68 de puncte din 72. S-au remarcat: F. Diaconu (Rapid) – 22 de puncte şi D. Walker (Nova Vita) – 14 puncte.

La Târgovişte, s-a jucat una dintre acele partide în care o echipă spulberă coşul adversarelor sub un tir aproape perfect de aruncări. Prin prisma clasamentului, evident că echipa locală a fost autoarea victoriei clare.

CS Municipal Târgovişte - Olimpia CSU Braşov 102 – 66 (29-11, 22-26, 27-18, 24-11)

Olimpia a jucat slab, dar se menţine în primele opt echipe. Municipal Târgovişte se menţine pe locul trei. Marcatoarele de top din partidă: P. Poole (CSM) – 23 puncte şi C. Bartee (Olimpia) – 18 puncte.

 

CSBT Alexandria - CS Universitatea Alba Iulia 51 – 60 (18-15, 18-29, 9-9, 6-7)

S-au impus prin rezultate: A. Sipos (CSBT) – 17 puncte şi C. Whittington (U Alba Iulia) – 21  de puncte.

 

Ieri, s-a jucat CS Municipal Satu Mare – BCM Danzio Timişoara 65 – 50.

Alte știri din Baschet