Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
Tomitanii Constanța, noua campioană a Diviziei Naționale de Senioriwww.super-liga.ro
19 Mai 2018

Tomitanii Constanța, noua campioană a Diviziei Naționale de Seniori

Stadionul National Arcul de Triumf a gazduit finala Diviziei Nationale de Seniori editia 2017-2018 in care s-au intalnit Tomitanii Constanta si Gloria Buzau. Dupa o partida in care buzoienii au condus la pauza cu 14-3, trupa de la malul marii a revenit pentru a se impune dramatic, rezultat final 17-14, acestia devenind in premiera campionii celui de-al doilea esalon valoric.

Partida a inceput echilbrat , asa cum era de asteptat, fata in fata aflandu-se ocupante primelor doua pozitii la finalul sezonului regulat, deschiderea scorului consemnandu-se in minutul 10 cand, dupa un mol de margine urmat de un joc la mana al buzoienilor, balonul a ajuns pe aripa la Florin Neagu, eseu transformat de Teodor Nitu. Replica celor de la Tomitanii Constanta a venit prin lovitura de pedeapsa concretizata de Dragos Burlacu, acelasi mijlocas la deschidere irosind apoi sansa de a reduce diferenta, distanta fata de butul advers fiind de aproximativ 45 de metri, lateral stanga. In ciuda acestui fapt, elevii lui Crisiti Cojocaru au ramas in ofensiva controland jocul insa fara rezultat pe tabela de marcaj. In plina ofensiva a Tomitanilor Constanta, Gloria Buzau a declansat un contraatac din propriul 22, si dupa ce balonul a circulat pe traseul Florin Curcan-Michael Scheepers-Nicu Baboiu, ultimul a finalizat in terenul de tinta advers, o incercare transformata de Teodor Nitu care a stabilit scorul pauzei, 14-3 in favoarea elevilor lui Costica Mersoiu.

Repriza secunda a fost la dispozitia Tomitanilor Constanta care au pus presiune continua asupra defensivei buzoienilor si in cele din urma Cristi Boboc a gasit bresa pentru un eseu marcat la centru si transformat de Dragos Burlacu. Mai mult, Dragos Burlacu a iesit la rampa cand si-a trimis un balon de urmarire si a fost placat neregulamentar pentru un eseu de penalizare care a intors soarta partidei. Pana la final in ciuda insistentei buzoienilor, rezultatul nu s-a mai modificat, singura sansa de a marca a acestora apartinandu-i lui Teodor Nitu care a ratat insa o lovitura de pedeapsa dintr-o pozitie ideala si astfel implicit posibilitatea de a trimite finala in prelungiri.

In urma victoriei obtinute Tomitanii Constanta devin a saptea campioana a Diviziei Nationale de Seniori, de cand aceasta se disputa in actualul format, anterior titlul apartinand echipelor Politehnica Iasi, CSO Pantelimon, Stejarul Buzau, RC Barlad, Stiinta Petrosani si CSM Bucovina Suceava.

Finala mica a Diviziei Nationale de Seniori a revenit echipei CS Navodari care a invins pe RC Barlad cu rezultatul de 27-13, o partida controlata in marea majoritate a timpului de joc de navodareni. Raportul eseurilor a fost de 2-2 insa Alexandru Trandafir a facut diferenta precizia sa din fata butului advers concretizandu-se intr-o transformate, patru lovituri de pedeapsa si un dropgol. Vladut Anghel si Cristian Constantin au marcat eseurile echipei RC Barlad, pentru invingatori finalizarile in terenul de tinta apartinand jucatorilor Marian Nita si Onal Ageacai, astfel ca in acest sezon CS Navodari s-a ales cu medaliile de bronz dupa ce anul trecut le cucerisera pe cele de argint.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby